Ondernemers in Zandvoort niet blij met politieke rumoer rondom financiële verantwoording Formule 1

De Zandvoortse ondernemers zijn niet blij met het onrustige politieke klimaat en het rumoer rondom de financiële verantwoording van de Formule 1. Bij de ondernemers heerst ‘grote onrust’ over wethouders die willen opstappen in Zandvoort. In een brief uiten de Zandvoortse ondernemers dat: ‘Doe dit (ondernemend) Zandvoort in deze crisisperiode niet aan’.

(bron: NH Nieuws en CDA Zandvoort)

Amendement

Aanleiding is een amendement wat is ingediend. In dit amendement spreken onder meer D66 Zandvoort, PVV Zandvoort en Groen Links Zandvoort/Bentveld zich uit dat zij nooit voor de aanleg en het gebruik van een ontsluitingsweg bij het Circuit Zandvoort hebben gestemd als die ook voor commerciële doeleinden wordt gebruikt. Bij het in stemming brengen van dit amendement is de OuderenPartij Zandvoort meegegaan. Vooral wethouder Ellen Verheij ligt hierbij onder vuur.

Nodige emoties

De raadsvergadering die digitaal is gehouden heeft de nodige emoties opgeroepen en geleid dat wethouders zich deze dagen beraden op hun positie. Zij beschouwen een amendement van een aantal raadsfracties vorige week als een regelrechte motie van wantrouwen.

Contraproductief

NH Nieuws meldt dat de ondernemers in Zandvoort vandaag laten weten dat ze vinden dat politiek Zandvoort de boel teveel op de spits drijft. Volgens de ondernemers werkt het contraproductief en komt een eventueel vertrek van Verheij erg ongelegen vanwege de coronacrisis. Verheij gaat over onder meer Economische Zaken en vooral de horecaondernemers hebben het nu zwaar.

CDA Zandvoort

Nadat de VVD Zandvoort en PvdA Zandvoort zich kritisch hebben uitgelaten over het amendement, laat ook het CDA Zandvoort weten dat juist in een tijd waarin inwoners en ondernemers bestuurskracht vragen en alle ogen hoopvol zijn gericht op het bestuur, Zandvoort in een diepe politieke crisis is beland. Volgens het Zandvoortse CDA ook op een moment dat er een grote gezondheidscrisis aan de gang is en waarbij veel Zandvoortse ondernemers ook economisch worden getroffen.

Signalen

De Zandvoortse christen-democraten krijgen die signalen vanuit de Zandvoortse gemeenschap allerlei vragen over dit politieke onderwerp. ,,Wij horen op straat terecht de vraag: waarvoor? Het valt niet uit te leggen, maar wij voelen ons gelet op de vele vragen en onduidelijkheid die hierover heerst verplicht de situatie toch te proberen te duiden”, laat het CDA Zandvoort op de eigen website weten.

Cookieinstellingen