Politieke partijen Zandvoort komen met gezamenlijke verklaring over crisis

Foto: Wim Meijer Fotografie

Drie Zandvoortse raadsfracties zijn met een gezamenlijke verklaring gekomen over de politieke situatie in de badplaats, na de behandeling over de financiƫle afwikkeling over de Formule 1 door de gemeenteraad afgelopen week. In een verklaring door Ouderenpartij Zandvoort geeft de partij samen met D66 Zandvoort en PVV Zandvoort een uitleg wat er is gebeurd.

(tekst: Jaap Koper/bron: ZFM Zandvoort)

Amendement

Het begint allemaal met een amendement waar het gaat om het gebruik van de aangelegde ontsluitingsweg tussen het Circuit Zandvoort en de Bouleavrd Barnaart. In de afgegeven omgevingsvergunning gaat het om een toegekend aantal van vijftig dagen commercieel gebruik van de nieuwe weg bij het circuit tegen te gaan. Volgens de verklaring die door OuderenPartij Zandvoort wereldkundig is gemaakt, handelt het college daardoor in strijd met een advies van de provincie.

Verwijten

De verwijten over onbehoorlijk bestuur die zijn gemaakt in de richting naar de indieners en ondersteuners van het amendement zijn onterecht. De drie partijen stellen dat is gebaseerd op de onjuiste veronderstelling dat tussentijdse actualisaties de volledige financiering van de weg ook bij gebruik voor commerciƫle doeleinden niet in de weg zal staan. Dat laatste is volgens de drie raadsfracties onterecht, omdat het Zandvoorts gemeentebestuur daarvoor in de ogen van OPZ, D66 en PVV geen mandaat heeft.

Best eenvoudig

Volgens de drie partijen is een oplossing best eenvoudig, omdat het college alleen maar het dreigement tot aftreden hoeft in te trekken en het amendement gewoon uit te voeren. Ook moet het college zich realiseren dat in tegenstelling tot een motie een amendement een bindend karakter heeft en het amendement moet uitvoeren.

Eigen uitleg

Groen Links Zandvoort/Bentveld is met een eigen uitleg gekomen over het mede indienen van het amendement. De progressieve raadsfractie zegt dat de weg er eigenlijk alleen maar is gekomen voor de veiligheid en gebruik van de hulpdiensten en niet voor het ontsluiten van geparkeerde auto’s. Groen Links Zandvoort/Bentveld stelt dat wanneer dat gebeurd het gevolgen heeft voor de zogenaamde grijze duinen die er naast liggen. Dat stuk duin behoort tot Natura 2000 gebied en is beschermd.

Herbezinning

Als laatste doen de indieners en ondersteuners van het amendement een oproep om tot een herbezinning te komen en niet af te treden. Volgens de drie partijen is daar niemand mee gebaat en kent dit alleen maar verliezers.

Cookieinstellingen