Informateur Eric van der Burg onderzoekt draagvlak voor nieuw college

Foto: Wim Meijer Fotografie

De grootste raadsfractie Ouderenpartij Zandvoort heeft vandaag Eric van der Burg aangesteld als informateur om te onderzoeken of er draagvlak is voor een nieuw te vormen college. Van der Burg zal de komende tijd in gesprek gaan treden met alle Zandvoortse fracties.

Ontslag

Vorige week hebben de drie zittende wethouders hun ontslag ingediend bij de gemeenteraad van Zandvoort. Totdat er een nieuw gemeentebestuur wat kan rekenen op voldoende steun uit de gemeenteraad zullen de wethouders de lopende zaken afhandelen en waarnemen.

Eerste Kamer

De informateur is van VVD huize en is sinds 2019 lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Daarvoor heeft Van der Burg van 2018 tot 2019 de liberale fractie in de gemeenteraad van Amsterdam geleid. Al een eerdere periode is de liberaal al eens fractievoorzitter geweest van de VVD Amsterdam en wel in de periode van 2004 tot 2010.

Wethouder

In de periode 2014 tot en met 2018 is Van den Burg namens diezelfde VVD wethouder en tweede locoburgemeester in Amsterdam geweest. Als wethouder heeft hij zich beziggehouden met onder meer Zorg en Welzijn, Sport en Recreatie, Ouderen, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken van 2014 tot 2018. Daarvoor heeft hij de portefeuilles Zorg en Welzijn, Sport en Recreatie, Luchthaven, Personeel, Organisatie en Integriteit, Dienstverlening en Externe Betrekkingen en Dierenwelzijn gedaan. Verder is Van der Burg onderhandelaar geweest bij de coalitievorming geweest van de gemeenten Zaanstad en Vlaardingen.

Cookieinstellingen