Storten van asfaltlaag in duin op terrein Circuit Zandvoort is afgestemd met Provincie Noord-Holland

Het storten van een asfaltlaag voor tijdelijke tribunes tijdens Formule 1-races op het circuit, is altijd afgestemd met de provincie. Dat zegt de woordvoerder van het Circuit Zandvoort tegen NH Nieuws.

(bron: NH Nieuws)

Wellicht geen gif of kankerverwekkende stoffen in de ondergrond

Verder is er volgens de woordvoerder aangetoond dat er wellicht geen gif of kankerverwekkende stoffen in de ondergrond zitten. Gisteren heeft de provincie Noord-Holland laten weten dat zij het Circuit Zandvoort er stevig op zal aanspreken en op te treden, omdat er volgens de provincie geen ontheffing is verleend voor het storten van brokken asfaltpuin. De asfaltlaag dient als ondergrond voor de tijdelijke tribunes tijdens de Dutch Grand Prix.

Protest

Eerder heeft onder meer Natuurbelang van Harry Hobo protest laten tekenen bij de provincie. De natuurorganisaties stellen dat het leefgebied van beschermde diersoorten is beschadigd door het storten van de asfaltlaag. Tijdens de vergadering van Provinciale Staten heeft gedeputeerde Esther Rommel gezegd om deze week met de directie van het circuit in gesprek te gaan over het onderwerp. Volgens woordvoerder Kees Koning van het circuit zijn de Provincie, de Omgevingsdienst en de gemeente Zandvoort echter van alles op de hoogte.

Meer aan de hand

Maar er is meer in de hand. Bij de leiding van het Circuit Zandvoort is de opmerking van de Partij voor de Dieren Noord-Holland nogal verkeerd gevallen. De provinciale fractie van de PvdD vindt dat er snel moet worden ingegrepen om het lekken van pak-verbindingen te voorkomen.

Schriftelijke verklaring

In een schriftelijke verklaring van het Circuit Zandvoort staat dat ‘de sensationele berichten dat in de materialen gif of zelfs kankerverwekkende stoffen zitten, feitelijk onjuist zijn en daarnaast ook onterecht. Volgens Het Circuit Zandvoort zijn alle betrokken overheden op de hoogte en zijn zij in het bezit van aangeleverde rapportages waaruit blijkt dat er geen schadelijke stoffen in de halfverharding zitten en alles binnen de geldende normeringen blijft van de Wet Bodemkwaliteit en bijbehorende rapportages en pak-keuringen. Volgens het Circuit Zandvoort hebben ook Nederlandse bouwbedrijven de plicht om dit allemaal vooraf te onderzoeken.

Cookieinstellingen