Terugkeer Formule 1 Zandvoort definitief uitgesteld naar volgend jaar

Foto: Charles Duijff

De terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort wordt definitief met een jaar uitgesteld. Eerder deze maand heeft de Grand Prix al moeten plaatsvinden, maar door de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus zijn er op dit moment nog geen races verreden dit jaar.

Zonder publiek

De Formule 1 heeft Zandvoort gevraagd of er later dit jaar een race zonder publiek kan worden gehouden, maar dat ziet de organisatie van de Dutch GP niet zitten. ,,We willen dit moment, de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort, graag samen vieren met onze racefans in Nederland”, zegt directeur Jan Lammers.

Geduld

Lammers vraagt aan de liefhebbers om nog even geduld te hebben. ,,Ik heb er 35 jaar naar uit moeten kijken, dus ik kan nog wel een jaartje wachten”, zegt de sportief directeur van de Dutch Grand Prix. Voor 2021 is nog geen nieuwe datum vastgesteld.

Positieve zaken

Toch zijn er ook positieve zaken rondom de Dutch Grand Prix te melden als het om de virtuele realiteit gaat. Hoe echt en realistisch het één en ander kan zijn blijkt wel uit de foto’s hieronder.

De Arie Luyendijkbocht
De Hugenhotltzbocht
De Hans Ernstbocht
Impressie van het Formule 1 spel
Virtueel door de Rob Slotemakerbocht
Wederom door de Hans Ernstbocht
Het ingaan van de Hans Ernstbocht vanaf de grond
Sfeerimpressie van het spel op het vernieuwde circuit
Virtueel gezien vanaf één van de wagens: ‘Het in gaan van de Arie Luynedijkbocht’

 

Reacties