Beeldhouwster Marlène Sjerps ontdaan over vernielde beeldhouwwerken aan Boulevard

Innerlijk gevoel bij Marlène Sjerps
Innerlijk gevoel bij Marlène Sjerps
Foto: Jaap Koper

Het beeldhouwwerk op de hoofdfoto is eerder gemaakt door de Zandvoortse beeldhouwster Marlène Sjerps, maar ze is hevig ontdaan over de vernieling aan de kunstwerken van haar hand op de Zandvoortse boulevard Paulus Loot. Eerder zijn er ook al beeldhouwwerken van Sjerps vernield en dit keer betreft onder meer ‘She’ wat niet is ontkomen aan vandaal zuchtige lieden.

(bron: NH Nieuws)

Verhaal gedaan

Voor zowel NH Nieuws als de lokale omroep ZFM Zandvoort heeft de beeldhouwster haar verhaal al gedaan. Ze wil de werken weghalen, voordat er nog meer beelden naar de ‘filistijnen’ gaan. Ook zegt Sjerps geen idee te hebben waarom vandalen het op haar beelden heeft gemunt. ,,”Er zijn nu 3 van de 8 vernield. Dat is een beetje de tax, meer kan ik niet hebben”, zegt Sjerps voor NH Nieuws.

Sokkel

In juli is onder meer het beeld ‘La Doña Quichotta de La Mancha’ van de sokkel gehaald en hebben dieven het meegenomen. Dat beeld heeft aan de Boulevard Favauge gestaan. Het beeld ‘She’.heeft tot aan de vernieling op de Boulevard Paulus Loot gestaan. Volgens Sjerps weten de vandalen en dieven niet wat ze daarmee aanrichten. ,,Mensen maken er foto’s van die de hele wereld over gaan”, heeft Sjeprs in een uitzending van ZFM Zandvoort gezegd. De beeldhouwster heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Cookieinstellingen