Gemeentebelangen Zandvoort wijst op slechte staat onderhoud Reddingspost Zuid

Foto: Jaap Koper

Gemeentebelangen Zandvoort (GBZ) wijst het college van de gemeente Zandvoort op de zeer slechte staat van onderhoud aan de Reddingspost Zuid. De lokale fractie vindt dat het gemeentebestuur verantwoordelijk is voor een veilige werkplek voor de vrijwilligers die zich inzetten voor de gasten en bezoekers van het Zandvoortse strand.

Plannen wel gemaakt, maar niet uitgewerkt en uitgevoerd

Volgens buitengewoon raadslid Leo Miezenbeek van GBZ zijn er in het het verleden plannen gemaakt, uitgewerkt maar niet uitgevoerd. ,,Allemaal bedoeld voor het maken van een nieuwe Reddingspost Zuid”, zegt Miezenbeek.

Proces fout verlopen door onkunde

Miezenbeek stelt dat het college daar ongetwijfeld van op de hoogte is. ,,Dat dit proces fout is verlopen door onkunde moet u inmiddels ook bekend zijn. Hoe kan het zo zijn dat nu midden in het hoogseizoen op het strand de zo nodige trap van reddingspost het begeeft?”, vraagt Miezenbeek zich af. Het gebouw is volgens het buitengewoon raadslid van de Gemeente Zandvoort die het onderhoud daarvan weer heeft uitbesteed aan SRO.

Vragen over onderhoud

,,Als het college dan nalaat te handelen maar zorg draagt voor een degelijk onderkomen voor het kunnen functioneren van de Reddingsbrigade waarom vindt er dan geen degelijk onderhoud plaats door SRO?”, vraagt Miezen zich verder af. Miezenbeek wil dat de gemeente er voor moet zorgen dat de vrijwilligers van de Zandvoortse Reddingsbrigade veilig kunnen werken. Hij wil namens GBZ van het gemeentebestuur weten of er al zicht is op een nieuw onderkomen. Ook wil Miezenbeek weten waarom er geen onderhoud is gepleegd en gedegen controle. Als laatste wil Miezenbeek weten of het college ook weet dat het gebouw is afgekeurd en daardoor gevaarlijk kan zijn.

Reacties

Cookieinstellingen