Ouderenpartij Zandvoort vindt badplaats aan het verloederen door gebrek aan handhaving

Foto: Wim Meijer Fotografie

De Ouderenpartij Zandvoort vindt dat Zandvoort verloedert door onder meer een gebrekkige handhaving op allerlei gebieden. Het is de reden voor fractievoorzitter Peter Kramer om namens de grootste raadsfractie bij het college aan de bel te trekken hierover.

Voorbeelden

Kramer somt een aantal voorbeelden op, zoals op de Noord- en Zuid-boulevard die vol met campers en auto’s staan waarin volgens hem wordt overnacht. De fractievoorzitter van OPZ stelt dat het strand ’s nachts volstaat met tenten waarin eveneens wordt overnacht. ,,Men doet de behoeften in de duinrand en het vuil hoopt zich verder op. Handhaving en politie zijn niet te zien”, zegt Kramer.

Aantrekkelijke badplaats

Volgens Kramer werkt zowel het college als de gemeenteraad samen om van Zandvoort aan een aantrekkelijke badplaats te maken. ,,Jammer genoeg moeten wij constateren dat de realiteit ons leert dat als het gaat om onze beleidsvoornemens het te vaak alleen bij woorden blijft”, zegt Kramer. Het dorp gaat er volgens hem niet op vooruit maar verloedert door gebrek aan handhaving, wat hij eerder heeft geschetst aan de hand van voorbeelden.

‘Zich hiervan rot geschrokken’

De grootste partij binnen de gemeenteraad is naar eigen zeggen ‘zich hiervan rot geschrokken en schaamt zich dat Zandvoort op deze manier aan het is verloederen. ,,Wat voor indruk de bezoekers straks hebben van Zandvoort?, Een badplaats waar alles maar kan omdat handhaving en de sturing hierop schromelijk tekortschiet?”, vraagt Kramer zich af.

Ernstige zorgen

Kramer zegt dat hij namens zijn fractie zich ernstige zorgen maakt over de actuele situatie in Zandvoort. ,,Het ontbreekt zowel aan voldoende inzet en effectiviteit van handhaving. Inzake actie van het college lijkt er sprake van nalatigheid”, stelt de fractievoorzitter van OPZ.

Wegen naar Zandvoort

Kramer noemt dat laatste bij de problematiek van de toegangswegen naar Zandvoort. Die worden volgens hem ook afgesloten voor de eigen bewoners en bedrijven. De fractievoorzitter vindt dat bijvoorbeeld tijdige bevoorrading cruciaal is voor Zandvoortse bedrijven. Daarbij zegt Kramer dat hem signalen hebben bereikt, dat sommige inwoners hemel en aarde hebben moeten bewegen om het dorp te kunnen bereiken. ,,Parkeren voor bewoners is nagenoeg onmogelijk”, zegt hij.

Concrete maatregelen

Kramer wil van het gemeentebestuur weten met welke concrete maatregelen zij op korte en lange termijn gaat komen om een plan te maken die de geschetste verloedering een halt te roepen. Veder wil hij ook weten wat het college denkt te doen en de aantrekkelijkheid van Zandvoort als woon- en badplaats te waarborgen.

Cookieinstellingen