Gemeente Zandvoort zoekt ‘Junior Cyber Agents’

Foto: Pixabay

Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is de gemeente Zandvoort op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

(persbericht Gemeente Zandvoort)

Maatschappij digitaliseert

De maatschappij digitaliseert in toenemende mate. Economisch en maatschappelijk biedt dat kansen, maar er zijn ook risico’s. Steeds meer mensen worden het slachtoffer van cybercrime of gedigitaliseerde vormen van criminaliteit. De aanpak van cybercrime staat daarom hoog op de lokale en regionale veiligheidsagenda’s.

Noord-Holland Samen Veilig

Begin dit jaar zijn zeven gemeenten onder de vlag van Noord-Holland Samen Veilig gestart met de pilot Hackshield. Vanaf 2 september is een nieuwe campagne gestart en sluiten nog eens 18 gemeenten in Noord-Holland aan, waaronder de gemeente Zandvoort.

Educatieve game

HackShield Future Cyber Heroes is een educatieve game die acht- tot en met twaalfjarigen spelenderwijs opleidt tot Junior cyber agents. In de game gaan kinderen op avontuur met de fictieve karakters Sanne en André. Samen vinden zij oplossingen voor digitale problemen zoals identiteitsfraude, cyberpesten en misbruik van privacy. Het spel is zo opgezet dat de kinderen ook hun omgeving betrekken bij het leerproces.

Hackshield spelen

Kinderen kunnen zich aanmelden via https://www.joinhackshield.nl/ of de game downloaden in de App store. Via https://www.joinhackshield.nl/gemeente/Zandvoort zijn de scores te zien.
De gemeente vraagt ouders, verzorgers en opa’s en oma’s om het spel onder de aandacht te brengen bij de kinderen. De Zandvoortse basisscholen werken mee. De beste Cyber Agents uit Zandvoort worden op 9 december door burgemeester David Moolenburgh en politie gehuldigd. Gemeente Zandvoort ziet hen namelijk als de helden van de toekomst.

Foto: Pixabay

Reacties