Niet alleen zorgen bij mogelijke parkeerkolos Parkeerterrein Zuid, maar ook zorgen bij hotelhouders bij voorgenomen parkeerbeleid

Foto: Jaap Koper

Als morgen in de raadscommissie het Koersdocument Mobiliteitsvisie 2020-2040 en de Kadernota Parkeerbeleid Zandvoort 2020-2030 door de gemeenteraad wordt besproken, zal ook een mogelijkheid over een te bouwen parkeerkolos aan de Brederodestraat ter sprake komen. Zowel NH Nieuws als het Haarlems Dagblad hebben gemeld dat bewoners van de Brederodestraat en omgeving nogal sceptisch en misschien bezorgd zijn als het gaat om de uitvoering van de prakeerkolos en het mogelijke overdekken van parkeerterrein Zuid.

(bron: NH Nieuws)

Artist impression

In het Haarlems Dagblad is een artist impression te zien van het nieuwe parkeren op Parkeerterrein Zuid en waar zonnepanelen het dak vormen bij het voornemen om het parkeerterrein te overdekken. Omwonenden zijn nu bang dat de kolos zo hoog wordt, dat zij niet meer de duinen kunnen zien. De bewoners hebben zich al loten horen en zijn daarom in actie gekomen. Voor NH Nieuws vertelt buurtbewoner Geert Meerman zijn verhaal. ,,Je moet er snel bij zijn, want voordat je het weet, staat er een bouwwerk voor je deur”, vertelt hij aan het regionale mediaplatform.

Hotelhouders

Niet alleen de parkeerkolos aan de kant van de Brederodestraat zorgt voor onrust, ook bij de hotelhouders is er de nodige onrust over de plannen die de gemeente heeft als het gaat om het voorgenomen parkeerbeleid en de mobiliteitsvisie. De hotelhouders hebben de verschillende stukken gelezen en zien voornamelijk dat het belang van de Zandvoortse bewoners is toegelicht. ,,Tussen de regels door krijgen we zelfs de indruk dat het probleem bij de hotels wordt neergelegd”, zeggen de hotelhouders in een reactie op de plannen.

Verblijfstoerist van groot belang voor Zandvoort

Volgens de groep hotelhouders is de verblijfstoerist van groot belang voor de Gemeente Zandvoort. ,,Los van de toeristenbelasting, die elk jaar zorgt voor een aanzienlijke bijdrage in de baten, hebben in we de Toeristische Visie Zandvoort aan Zee (december 2016) vastgesteld dat de verblijfstoerist gemiddeld € 20,00 per dag meer uitgeeft dan een dagtoerist. Hiermee is deze groep ook van groot belang voor onze horeca, middenstand en hotels”, laten de hotelhouders weten aan de gemeenteraad.

Vragen binnen de politiek

Binnen de politiek zijn er ook vragen. De Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) heeft een aantal technische vragen als het gaat om de uitvoering van het mogelijke beleid. Volgens de grootste raadsfractie gaat het naar zeggen voor dit project om een omvangrijk project waarvoor een projectbudget nodig is, die niet in de reguliere formatie en begroting is gedekt. Daar wil OPZ het graag over hebben.

Reacties