Vragen Ouderenpartij Zandvoort bij aanpak nieuw initiatief entreegebied Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

De Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) heeft vragen over de aanpak die wethouder Ellen Verheij heeft bij onder meer een nieuwe initiatief van de Vereniging van Eigenaren van Bouwes Palace van het entreegebied van Zandvoort. Het college ziet dit plan na beoordeling van het zogenaamde kwaliteitsteam als mogelijk alternatief voor het gebouw naast Bouwes Palace zoals dat eerder in de visie is gepresenteerd aan de raad.

Kritische kanttekeningen

De grootste raadsfractie is blij dat wethouder Verheij de zaak weer heeft opgepakt, maar heeft wel wat kritische kanttekeningen. OPZ vraagt zich onder meer af of de recente ervaringen bij de ontwikkeling van het Watertorenplein, dat de gemeente weinig of geen grip heeft op het proces, omdat initiatiefnemers zich een bepaalde positie hebben toegeëigend. De vraag richt zich vooral op onder welke voorwaarden en rechten de projectontwikkelaar en architect participeren en gerelateerd zijn aan het hotel Bouwes Palace. Het gaat volgens OPZ daarbij ook om de financiële kant van het verhaal.

Toezegging

,,In eerdere informatie aan de raad is ons de toezegging gedaan dat voor de verdere uitwerking van de plannen en de realisatie van het plan Entree gebied een transparante selectieprocedure onder (bouwende) ontwikkelaars zal worden gehouden met als doel een plan en/of gebiedsontwikkeling met een optimale prijs/kwaliteitsverhouding”, zegt de fractie. OPZ wil van de wethouder weten of dit nog steeds van toepassing is. Als dat het geval is, wil de fractie weten of dat ook zo contractueel is vastgelegd naar de projectontwikkelaar en architect die gerelateerd zijn aan het hotel Bouwes Palace om eventuele (financiële) rechten voor onder meer de stedenbouwkundige voorstellen en/of beeldkwaliteit te voorkomen.

Reden van koerswijziging

Als laatste is de grootste raadsfractie nieuwsgierig naar de reden van deze koerswijziging, omdat volgens OPZ de raad hierbij niet is geïnformeerd die vooraf zijn gegaan aan deze presentaties aan belanghebbenden. OPZ wil dat juist weten nu het nieuwe initiatief totaal anders van opzet is dan van de visie Entree Gebied uit oktober 2019.

Reacties

Cookieinstellingen