Ouderenpartij Zandvoort wil meer duidelijkheid over Mobiliteitsvisie en Parkeerbeleid

Foto: Wim Meijer Fotografie

De behandeling van het Koersdocument Mobiliteitsvisie en Kadernota Parkeerbeleid in de raadscommissie heeft ervoor gezorgd dat de Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) meer duidelijkheid wil hebben van het college. Als het gaat om de mobiliteit rondom Zandvoort wil de grootste raadsfractie weten of de infrastructuur rond de badplaats dat wel aan kan. Bij het parkeren gaat het om onder meer de leefbaarheid binnen het dorp.

Ontoereikende capaciteit

De OPZ stelt dat de ontoereikende capaciteit van het wegennet ten onrechte wordt gekoppeld aan een beperkt aantal zomerse en / of tropische dagen in het vakantieseizoen. De fractie baseert zich op een staatje uit het rapport van Decisio met daarin een pilot van de bezoekersstromen tussen Amsterdam en Zandvoort, wat volgens hen de werkelijke situatie verduidelijkt. Ook in wintermaand februari kan volgens OPZ het aantal bezoekers oplopen tot meer dan 50% van het aantal bezoekers in top- en vakantiemaand augustus. OPZ wil weten waarom een aantal cijfers afwijken van het eerder genoemde rapport ten opzichte van het Koersdocument. De vraag is wat de verantwoordelijk wethouder nu gaat doen met deze informatie.

Zorgen serieus genomen

Het college onderkent de zorgen van het parkeren door bewoners in de eigen plaats serieus nu er eerder ook vanuit de hotelondernemers is gevraagd om met een zienswijze te komen. Het gemeentebestuur wil de beschikbare ruimte voor het parkeren verdelen, maar daarbij vraagt OPZ zich af wat het inhoudt als het gaat om het invoeren van gereguleerd parkeren in woonwijken met hoge parkeerdruk. Met andere woorden…Op welke wijze moet de verdeling met regulering gaan plaatsvinden.

Geen zonnepanelen bij parkeerterrein Zuid

Voor wat betreft de voorgenomen plannen op het parkeerterrein De Zuid is de grootste raadsfractie duidelijk. De zonnepanelen die het dak moeten gaan vormen van de parkeerplaats is hen een doorn in het oog. ,,Wij menen dat dit onvermijdelijk leidt tot verlies van toeristisch belangrijk uitzicht op zee, strand en duinen, van natuurlijke uitstraling en waardoor de omgeving aan kwaliteit inboet”, zegt de OPZ. De fractie is nieuwsgierig naar het standpunt van de wethouder daarin.

Uitbesteed werk aan derden

Niet geheel onbelangrijk voor de OPZ is het geld. Er wordt gesproken over een bedrag van ruim € 333.000 wat aan derden wordt uitbesteed. OPZ wil weten of de externe inhuur in concurrentie wordt aanbesteed op basis van een duidelijke projectopdracht met duidelijke te behalen doelstellingen. Als dat het geval is wil de fractie daar inzage in hebben. Verder vraagt de fractie zich af of het aan door derden uitbesteed werk door de gemeente weer in rekening wordt gebracht door Haarlem. Dat moet dan gebeuren volgens een opslag en heeft te maken met de ambtelijke samenwerking. Als dat het geval is wil de OPZ weten of dat niet dubbel is als er niet alleen voor overgedragen personeel, opslag overhead maar ook voor aan derden uitbesteed werk een opslag verschuldigd kan zijn.

Cookieinstellingen