Transparante selectieprocedure bij ontwikkeling Entreegebied

Palacegebied
Foto: Wim Meijer Fotografie

Het principe van een transparante selectieprocedure met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding blijft onverminderd overeind voor het Entreegebied van Zandvoort. Dat laat wethouder Ellen Verheij weten aan de gemeenteraad.

Transparante selectieprocedure

De transparante selectieprocedure wordt door de gemeente ook bij andere projecten en uitbreidingsplannen toegepast en ook voor het gebied bij Bouwes Palace. Er zitten volgens Verheij wel haken en ogen aan, omdat de ontwikkeling geen initiatief is van de gemeente maar van derden wat deels op eigen grond staat en waar ook erfpacht op ligt.

Gronden van de gemeente nodig

,,Om het plan te kunnen realiseren heeft de initiatiefnemer ook gronden van de gemeente nodig. Het wordt zeer ingewikkeld als de gemeente deze gronden via een openbare procedure op de markt zet en verkoopt aan een ontwikkelaar die vervolgens ‘verplicht’ wordt om dit plan samen met de initiatiefnemer te realiseren”, zegt de wethouder over de procedure.

Grip op procedure

De uitleg is een antwoord op enkele vragen die de Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) eerder in september vragen heeft gesteld over het Entreegebied. De grootste raadsfractie heeft Verheij gevraagd om grip te krijgen op de procedure door de recente ervaringen bij de ontwikkeling van het Watertorenplein. OPZ heeft gemerkt dat initiatiefnemers van het project zich een positie hebben toegeëigend waar de gemeente weinig tot geen grip op heeft gehad.

Reacties

Cookieinstellingen