Groen Links Zandvoort en Bentveld wil duidelijkheid over afhandeling toeslagenaffaire

De raadsfractie van Groen Links Zandvoort/Bentveld wil van het Zandvoortse gemeentebestuur duidelijkheid hebben over de afhandeling van de toeslagenaffaire. In de brief die de raadsfractie naar het college heeft gestuurd verwijst de partij naar een uitzending bij RTL.

Woest

,,Afgelopen week kwam RTL Nieuws met het bericht dat meerdere gemeenten ‘woest’ zijn over de afhandeling van de compensatie voor gedupeerde van de toeslagenaffaire”, zegt Karim el Gebaly. Volgens hem hebben er ook in Zandvoort hebben meerdere mensen recht op deze compensatie. El Gebaly wil daarom weten of het college daar enige verduidelijking over kan geven.

Afhandeling van compensaties

El Gebaly vraagt zich af hoe het er nu voor staat in Zandvoort met de afhandeling van deze compensaties. Zo wil de voorman van Groen Links in de Zandvoortse raad weten of er bijvoorbeeld regelmatig contact met de gedupeerden is geweest die mogelijk recht hebben op deze toeslagen.

In kaart gebracht

Het raadslid wil verder weten of de gemeente duidelijk in kaart heeft gebracht wat de huidige situatie is per gedupeerde in Zandvoort. ,,Een van de kritiekpunten van andere gemeenten is dat er slechte afspraken zijn gemaakt over deze afhandeling die de gemeentes nu ‘op hun bordje krijgen’”, zegt El Gebaly daar over. Hij vraagt zich af hoe het college dit ervaart en wat het gemeentebestuur er wat aan kan doen of misschien er iets aan wil gaan doen.

Duidelijkheid gevraagd

Als laatste wil El Gebaly weten of het college toezeggen kan doen dat zij op korte termijn meer duidelijkheid kunnen geven over de stand van zaken rondom de afhandeling van de toeslagenaffaire voor gedupeerde Zandvoorters.

Cookieinstellingen