Erfpacht Circuit Zandvoort ook voor VVD Zandvoort een heikel punt

De erfpachtkwestie met het Circuit Zandvoort is niet alleen een heikel punt voor de Ouderenpartij Zandvoort, maar ook voor de VVD Zandvoort die deel uit maakt van het Zandvoortse college. Namens de Zandvoortse liberalen, heeft raadslid Belinda Göransson ook vragen over de erfpachtovereenkomst die de gemeente Zandvoort heeft met het Zandvoortse circuit.

Akkoord met nieuwe erfpachtcanon

Ook Göransson verwijst naar het besluit waarin het college op 6 oktober 2020 akkoord gaat met een erfpachtcanon van € 162.870 voor Circuit Zandvoort met terugwerkende kracht tot 1 januari 2020. ,,In het besluit van B&W staat dat het initiatief voor de herziening van de canon van de gemeente Zandvoort in casu het college van B&W afkomstig is. Volgens artikel 2 van de van de erfpachtvoorwaarden KAN (niet moet) de erfpachtcanon iedere tien jaar worden herzien op verzoek van één der partijen”, zegt het Zandvoortse liberale raadslid.

Hoogte van grondwaarde staat of valt met het toe te passen rentepercentage

Volgens Göransson zegt het college in de beantwoording op raadsvragen jaarstukken 2018 van het CDA dat met ingang van 1 januari 2020 de erfpacht moet worden herzien. ,,Op dit moment wordt met het circuit onderhandeld over de nieuw te berekenen canon. In dit kader zijn twee taxateurs in gesprek om een recente grondwaarde vast te stellen. Op basis van deze grondwaarde zal de nieuwe canon worden berekend. Het is de insteek om de canon indien mogelijk te verhogen maar alles staat of valt met de hoogte van de grondwaarde en het toe te passen rentepercentage”, zegt Göransson.

Lagere opbrengsten uit erfpacht

Net als OPZ stelt het VVD raadslid vast dat de opbrengsten uit de erfpacht behoorlijk lager zullen uitvallen. Göransson wil weten hoe lang het college al op de hoogte is dat de erfpachtinkomsten substantieel lager zullen uitvallen en waarom de gemeenteraad niet actief is geïnformeerd dat de erfpachtinkomsten circuit substantieel en structureel lager gaan uitvallen.

Cookieinstellingen