Gebruik parkeerplaatsen op Boulevard Paulus Loot hoofdzakelijk door bezoekers

Foto: Jaap Koper

Het college van burgmeester en wethouders stellen dat het gebruik van de parkeerplaatsen op de Boulevard Paulus Loot hoofdzakelijk gebeurd door bezoekers aan het strand of de nabijgelegen paviljoens. Verantwoordelijk wethouder Raymond van Haeften gaat met de uitleg in op de vragen die de Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) en de VVD Zandvoort hebben gesteld over de parkeerplaatsen die verdwijnen door de herindeling van de boulevard.

Verbetering van de veiligheid

Het verdwijnen van de parkeerplaatsen heeft te maken met een verbetering van de veiligheid die met de andere indeling op de Boulevard Paulus Loot wordt beoogd. Zoals eerder aangegeven verwacht het college dat door een efficiĆ«ntere indeling en gebruik van P De Zuid en het Ingenieur G. Friedhoffplein de vervallen plaatsen van de Boulevard Paulus Loot daar kunnen worden gecompenseerd. ,, Op dit moment wordt verder onderzocht op welke wijze dat kan plaatshebben. Eerder dit jaar is bijvoorbeeld reeds het Friedhoffplein efficiĆ«nter ingericht”, zegt Van Haeften.

Zeezijde

Zowel OPZ als de Zandvoortse liberalen willen juist duidelijkheid hebben over de parkeerplaatsen die aan de zeezijde van de Paulus Loot verdwijnen. ,,Dit zijn plaatsen die door bezoekers van het strand en de paviljoens worden gebruikt. Het college is van mening dat vanwege deze functie van die parkeerplaatsen deze niet op de boulevard zelf hoeven te worden gecompenseerd”, zegt Van Haeften over het verdwijnen van deze parkeerplaatsen.

Reacties