Gemeente Zandvoort zelf medeoorzaak van problemen rond erfpacht Passage

Foto: Wim Meijer Fotografie

Belanghebbende Roel van den Heuvel in het gebeid van de Zandvoortse Passage is boos op de gemeente Zandvoort en spreekt op persoonlijke titel als het gaat om de problemen met de erfpacht van de winkelruimtes in het zelfde gebied. De Zandvoorter laat op persoonlijke titel met een boze mail in de richting van de gemeente blijken hoe hij er over denkt.

Opnieuw ontwikkelen

De gemeente Zandvoort wil het gebied opnieuw ontwikkelen en is in gesprek met de erfpachthouders van het gebied om zoals Van den Heuvel het zelf zegt ‘tot een bevredigende oplossing te komen’. Wat Van den Heuvel stoort is de manier van communiceren door de gemeente met de ondernemers. ,,Ik wil hier graag op persoonlijke titel op reageren naar u allen toe, want ik walg van de belachelijke toespeling dat wij de boel zouden traineren”, zegt Van den Heuvel.

Verschillende wethouders

In de beleving van Van den Heuvel speelt de zaak al vanaf 2017 waar verschillende wethouders zich met de zaak hebben bezighouden. Dat heeft vooral te maken met de wisselingen van de portefeuilles van de wethouders die zich met het de problematiek van de Passage heeft beziggehouden. Van den Heuvel beschrijft in zijn brief aan de gemeente een aantal factoren waardoor het proces steeds de nodige vertragingen heeft opgelopen. Exemplarisch is de bestuurscrisis van juni 2020.

Schriftelijke vragen

De boze mail is aanleiding voor D66 Zandvoort aanleiding om schriftelijke vragen te stellen aan het college. Raadslid Johan van Marle wil namens zijn fractie weten of het allemaal klopt met wat Van den Heuvel stelt. Als dat het geval is, wil Van Marle weten hoe de verantwoordelijke wethouder dit constructief gaat afhandelen.

Reacties