Nova College houdt online Open huis

Foto: Ronald Tilleman

Wie een passende mbo opleiding zoekt, is van harte welkom op het online Open huis van het Nova College. Van maandag 30 november tot en met vrijdag 4 december zijn er dagelijks online voorlichtingen van alle mbo richtingen in de regio IJmond, Haarlem en Haarlemmermeer. Zaterdag 28 november is het online Open huis CIOS Haarlem Hoofddorp. Voorlichters geven informatie over de opleidingen en men kan chatten met studenten. Aanmelden vooraf is noodzakelijk om de sessies te kunnen volgen.

Het Nova College verzorgt de volgende opleidingen: mbo Autotechniek, Bouw, CIOS Sport en Bewegen, Dans en Theater, Entree, Handel en Commercie, Hotelschool, ICT, Lab, Logistiek, Scheepvaart, Marketing en Media, MyTec, Orde en Veiligheid, Reizen en Vrije tijd door Cosmo Academy, Uiterlijke Verzorging, Techniek, Welzijn, Zakelijk en Zorg.

Persoonlijke groei

Op het Nova College leren studenten meer dan alleen een beroep, zij groeien er ook persoonlijk. Het onderwijs waar Nova College in gelooft, begint bij zelfvertrouwen. De studenten krijgen veel persoonlijke aandacht en begeleiding, onder andere van hun studieloopbaanbegeleider. Om goed te kunnen leren, zorgt Nova College voor een veilige plek, waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

Onderwijs in coronatijden

Vanwege corona kunnen helaas niet alle studenten op school hun lessen volgen. Alle ruimtes zijn opgemeten om te bepalen hoeveel studenten er met anderhalve meter afstand in kunnen. De eerstejaars studenten krijgen zoveel mogelijk les op de locaties, omdat zij elkaar en het Nova College nog moeten leren kennen. Sommige lessen zijn deels in de klas en deels gestreamd voor de studenten die thuis de les volgen. De praktijklessen gaan ook door: zoveel mogelijk op school. Studenten die nu geen stage kunnen lopen – bijvoorbeeld omdat de horeca gesloten zijn – krijgen zoveel mogelijk extra praktijklessen om toch praktische ervaring op te doen. Docenten doen er alles aan om het persoonlijk contact met de studenten en hun begeleiding ook online te borgen.

Online Open huis

Ook het Open huis kan helaas niet op de locaties plaatsvinden vanwege corona. Via video’s krijgen belangstellenden toch een indruk van de school en studenten vertellen hoe het is om op het Nova College een opleiding te volgen. Voor aanmelden voor het online Open huis is noodzakelijk en kan via novacollege.nl.

Reacties