Gemeente Zandvoort gaat zich voorbereiden op komst van Dutch Grand Prix in september

Familie Racedag driven by Max Verstappen
Familie Racedag driven by Max Verstappen
Foto: Essay Produkties, Chris Schotanus

Hoewel Nederland nog in een strenge lockdown situatie zit, kijkt de gemeente Zandvoort toch al vooruit als het het gaat om zich voor te bereiden op de komst van de Dutch Grand Prix in september. Volgens verantwoordelijk wethouder Raymond van Haeften biedt de Grand Prix een uitgelezen kans voor Zandvoort om zich aan de wereld te tonen.

Optimaal profiteren

,,Wij willen dat de gemeente Zandvoort en onze regionale partners optimaal profiteren van de komst van de Formule 1″, zegt Van Haeften. De ambitie omvat volgens hem onder meer het verbeteren
van de bereikbaarheid. Daar is het afgelopen jaar al het nodige van te zien geweest, zoals de verbeteringen aan het spoor tussen Zandvoort en Haarlem, de uitstraling, de regionale samenwerking, het bevorderen van economische ontwikkeling en het vergroten van de ruimtelijke kwaliteit. ,,Wij zien het Formule 1 evenement als vliegwiel voor economische, maatschappelijke en sociale spin-off voor zowel Zandvoort als de regio”, zegt de wethouder.

Side events

De side events spelen volgens de wethouder daarbij ook een grote rol. In de afgelopen maanden heeft de gemeente samen met de Dutch Grand Prix organisatie en Zandvoort Marketing een andere aanpak voor de side-events ontwikkeld, die allemaal moeten passend binnen de visie die de gemeente heeft als het gaat om de side events rondom de Formule 1. Een side-events en activatieprogramma is onderdeel van het creëren van de hierboven genoemde spin-off”, zegt Van Haeften.

Oprichting van een stichting

Al deze ontwikkelingen hebben geleid tot de oprichting van een stichting waar deze onderdelen zijn ondergebracht. ,,De stichting heeft geen winstoogmerk en een duidelijk vooraf geformuleerd doel”, zegt de wethouder. De gemeenteraad moet zich in de eerstvolgende raadsvergadering zich uitspreken over de ideeën van het college als het gaat om de oprichting van de Stichting F1 side-events.

Onderhandelingen erfpacht

Verder laat de wethouder ook weten dat de gemeente in september de onderhandelingen zijn opgestart om met het Circuit Zandvoort te komen tot een nieuwe erfpacht overeenkomst. ,,In november zijn deze onderhandelingen onderbroken, omdat een van de leden van het onderhandelingsteam een zware medische operatie heeft ondergaan. In januari 2021, na het kerstreces, zullen de gesprekken worden voortgezet”, zegt Van Haeften over dit onderwerp. De wethouder laat weten dat de gemeenteraad wordt geïnformeerd als er nieuwe ontwikkeling zijn over de erfpacht.

Foto: Essay Produkties, Chris Schotanus

Cookieinstellingen