PVV Zandvoort uit zorgen over vaccinatiebeleid corona

Foto: Pixabay

De gemeenteraadsleden Marco Deen en Ronald van Tiggelen (PVV Zandvoort) maken zich zorgen over het vaccinatiebeleid omdat volgens het tweetal zij in de media verschillende berichten zien dat mensen die gevaccineerd zijn tegen corona meer rechten krijgen dan degene die dat niet krijgen. De twee verwijzen ook naar een motie van 18 november 2020 die door hun voorman Geert Wilders is ingediend en waar ook op 24 november 2020 een Kamermeerderheid voor is geweest.

Motie Wilders

In de motie van Wilders staat dat er slechts sprake kan zijn van vrijwillige coronavaccinatie en dat een directe of indirecte vaccinatieplicht is uitgesloten, evenals dwang- of drangmaatregelen. ,,Ondanks deze glasheldere en ruim ondersteunde oproep aan het kabinet zijn er de laatste tijd zorgwekkende berichten in de media verschenen waarin suggesties werden gedaan om mensen die gevaccineerd zijn tegen corona meer rechten te geven dan mensen die niet zijn gevaccineerd”, zeggen Deen en Van Tiggelen.

Beperkingen

Het tweetal wijst vooral op zaken als reisbeperkingen, minder vrije toegang tot overheidsgebouwen, horeca en winkels. ,,Hoewel dergelijke beperkingen nog niet lijken te zijn vastgelegd of toegepast, maakt de PVV zich zorgen dat er mogelijk toch een soort van tweedeling in onze samenleving ontstaat tussen gevaccineerden en mensen die om voor hun moverende redenen niet gevaccineerd zijn”, zeggen de twee raadsleden.

Standpunt college

Deen en Van Tiggelen willen van het Zandvoortse college weten of zij een standpunt hebben over de kwestie van mensen die wel zijn gevaccineerd en de mensen die dat niet zijn en of al deze mensen zonder beperkingen bijvoorbeeld horeca, winkels en overheidsgebouwen of andere voorzieningen kunnen bezoeken. Als het college daar geen standpunt over heeft, wil het tweetal weten waarom het gemeentebestuur van de badplaats zich daar niet over uitspreekt.

Cookieinstellingen