Vertraging advies over Watertorenplein laat op zich wachten door onderhandelingen prijs over de grond

Foto: Wim Meijer Fotografie

De vertraging waarbij de gemeenteraad om een advies wordt gevraagd bij het proces rondom het Watertorenplein heeft te maken met het sluiten van de koopovereenkomst en waarbij de prijs van de grond een rol speelt. Volgens verantwoordelijk wethouder Gert-Jan Bluijs is het daardoor nu niet mogelijk om de raad een koopovereenkomst voor te leggen.

Grondwaardeberekeningen

De wethouder laat de gemeenteraad weten dat de grondwaardeberekeningen van de ontwikkelaar en de gemeente sterk uit elkaar liggen, waardoor een advies van het college aan de gemeenteraad uitblijft. De grootste raadsfractie Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) heeft eerder al bij het gemeentebestuur aan de bel getrokken, omdat het college het voornemen heeft gehad om de derde voortgangsrapportage in het laatste kwartaal van 2020 tijdens een raadsvergadering te behandelen.

Parkeeronderzoek

Het gaat niet alleen om de grond die de gemeente aan de uitvoerende partijen moet verkopen. Ook loopt er nog een parkeeronderzoek waar de gemeenteraad haar bedenkingen en wensen over uit kan spreken. Volgens Bluijs zullen deze zaken aan de orde komen als het college ook een koopovereenkomst en een vaststellingsovereenkomst aan de gemeenteraad gaat voorleggen.

Cookieinstellingen