Zandvoortse strandbungalows opnieuw onderwerp van gesprek

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het nieuws dat een investeerder meerdere strandpaviljoens heeft aangekocht heeft bij het CDA Zandvoort geleid om het in 2016 vastgestelde beleid ‘Toetsingscriteria strandbungalows’ weer opnieuw aan de orde te stellen. De Zandvoortse christendemocraten hebben begin van de maand tijdens de commissievergadering al vragen gesteld over dit onderwerp, nadat de strandpaviljoens in handen zijn gekomen van de investeerder.

Toetsen aan het beleid

Volgens het CDA Zandvoort heeft het college desgevraagd aangegeven alle aanvragen te zullen toetsen aan dat beleid. Juist na de berichtgeving in de Zandvoortse Courant van deze week hebben de Zandvoortse christendemocraten de nodige. Vooral ook om dat het Zandvoortse CDA sterk de indruk heeft dat het onderwerp behoorlijk leeft in het dorp. ,,Inwoners maken zich zorgen over het verdwijnen van de authentieke charme van de strandpaviljoens op het strand en het stilletjes ontstaan van privéstranden”, zeggen de christendemocraten.

Oneerlijke concurrentie

Het CDA Zandvoort denken dat hoteliers en aanbieders van andere vormen van verblijfsaccommodaties vrezen voor oneerlijke concurrentie als ieder strandpaviljoen geheel kan worden vervangen door strandhuisjes. ,,Niet in de laatste plaats zijn er nog de ondernemers die op basis van het vigerend beleid plannen hebben gemaakt (hetgeen gelet op de zeer strenge voorwaarden veel creativiteit vergde en geld heeft gekost) en zij vragen zich nu af of er wel een gelijk speelveld geldt”, zeggen de Zandvoortse christendemocraten.

Cookieinstellingen