Toewijzing van de opslagruimtes Santfort roept nodige vragen op

Foto: Jaap Koper

De toewijzing van de opslagruimtes bij de ontwikkeling van Santfort aan de Kamerlingh Onnesstraat in Zandvoort-Noord heeft volgens Peter Kramer van de Ouderenpartij Zandvoort (OPZ) de nodige vragen opgeroepen onder de inwoners van Zandvoort. De voorman van de senioren in de raad denkt dat er opslagruimtes of gedeeltes van opslagruimtes worden omgezet naar wonen voor onder meer de verhuur van Airbnb.

Opgeleverd

,,Recent zijn de nieuwbouw casco opslagruimte met verdiepingsvloer, in gebiedsontwikkeling Santfort in Nieuw Noord, met onder andere een grote overheaddeur en een kantoorgevel opgeleverd en verkocht”, zegt Kramer. En na die oplevering en verkoop gaat het volgens hem nu mis, door een mogelijk oneigenlijk gebruik van de ruimtes. Anders waar het oorspronkelijk voor is bedoeld.

Oproepen van de nodige vragen

Het roept bij Kramer de nodige vragen op of het college wel weet dat de eigenaren de ruimtes veranderen in bijvoorbeeld een Airbnb. Zo vraagt Kramer zich af of het wel is toegestaan om de casco opslagruimte geheel of gedeeltelijk te veranderen naar wonen voor bijvoorbeeeld Airbnb. Kramer wil namens zijn partij weten of het wel is toegestaan dat dit allemaal mag. Hij vindt dat wanneer het niet kan dat deze ruimtes oneigenlijk wordt gebruikt dat er ook gehandhaafd moet worden.

Cookieinstellingen