GP Zandvoort valt buiten nieuw garantiefonds

Foto: Wim Meijer Fotografie

De GP Zandvoort valt buiten het nieuwe garantiefonds van de overheid en komen niet in aanmerking voor financiƫle steun bij grote evenementen. Deze week heeft Den Haag bekend gemaakt dat organisaties 80 procent van de gemaakte kosten terugkrijgen als gift, waar 385 miljoen euro voor is gereserveerd.

(bron: NH Nieuws)

Slecht nieuws?

Of het slecht nieuws is, valt te bezien. De Formule 1 race staat gepland voor het eerste weekend van september. Daar zijn inmiddels toch al de nodige voorbereidingen voor getroffen. ,,Wij bereiden ons voor op een groot publieksevenement. Dat was zo en dat blijft zo. Zonder publiek is voor ons geen optie. Onze datum lijkt best gunstig. Ook al vallen wij niet onder de regeling, het is wel positief nieuws”, zegt een woordvoerder van de GP van Zandvoort tegen NH Nieuws.

Regeling

Om in aanmerking te komen voor de regeling moet het evenement al twee keer zijn georganiseerd en dat is bij de Grand Prix niet het geval. Verder kunnen organisatoren van evenementen die vorig jaar of dit jaar in gang zijn gezet, gebruik maken van de regeling als deze verplaatst zijn naar een datum na 1 juli. Een annuleringsverzekering is daarbij ook belangrijk, want die moet zijn afgesloten voor de laatste twee edities

Cookieinstellingen