Groen Links Zandvoort en Bentveld wil dat groenstrook bij de Haltestraat wordt aangepakt

Foto: Groen Links Zandvoort en Bentveld - aangeleverd

Groen Links Zandvoort/Bentveld wil dat de groenstrook in de Haltestraat bij het spoor en het NS Station wordt aangepakt, omdat het in de ogen van de partij een minder mooi visitekaartje is voor de badplaats. Of zoals de partij het zelf zegt in een persbericht dat het een doorn in het oog is voor behoorlijk wat Zandvoortse inwoners.

(bewerkt persbericht Groen Links Zandvoort/Bentveld)

Fietsen of lopen naar het centrum

De mensen die naar het centrum fietsen of lopen, krijgen volgens Groen Links te maken met een armetierige groenstrook tussen het spoor bij het station en de Haltestraat. Toeristen die vanuit Center Parcs een lekker drankje willen drinken, of wat eten bij één van onze lokale ondernemers in het dorp. De groenstrook langs het spoor in de Haltestraat. ,,Deze strook en de scheve hekken zijn geen mooi visitekaartje voor onze gemeente. Het kan zo veel mooier”, zegt Karim El Gebaly namens zijn partij.

Staat van groenstrook bij het trottoir van de Haltestraat
De plantenbakken op het trottoir aan de Haltestraat
Het groen bij het urinoir aan de Haltestraat
Het groen bij het einde van het extra Formule 1 perron

Voorstel

,,We stellen voor om de strook aan te pakken. Door op zijn minst de hekken weer recht te zetten, het overhangend groen terug te snoeien en deze strook weer op te knappen tot een voorbeeld voor Zandvoort. Dit omdat het voor Zandvoorters een belangrijke doorgang is naar het centrum”, zegt het raadslid.

Geprikkeld

,,Vaak hoor je ook dat er niets groeit aan zee. Die gedachte heeft ons geprikkeld. Er kan meer dan je zou denken. Daarom stellen wij voor om net als we bij de rotondes hebben gedaan te kiezen voor kleur. Zo heb je bijvoorbeeld de zeelavendel, verschillende soorten en kleuren helmgras en zou je het puur functionele hek van de NS kunnen wegwerken met een andere, meer natuurlijke afwerking. Leg daarbij een aantal grote keien neer als zitelementen en je hebt toch een heel ander stukje Zandvoort”, zegt El Gebaly.

Goed voor mens maar ook insecten

,,Juist door rekening te houden met beplanting kunnen we van een nieuw en mooi stukje Zandvoort voor de mens ook rekening houden met de insecten. Het ondersteunt daarmee de biodiversiteit en we creëren daarmee een gezondere leefomgeving voor onszelf”, besluit de voorman van Groen Links Zandvoort/Bentveld.

Cookieinstellingen