Openbare speelvoorzieningen aan vervanging toe

Foto: Jaap Koper

Zestig procent van de openbare speelvoorzieningen binnen de gemeente Zandvoort zijn toe aan vervanging en zijn volgens wethouder Ellen Verheij gedateerd. Die conclusie trekt de wethouder na een rondgang in de badplaats.

Huidige speelvoorzieningen niet meer van deze tijd

Het huidige beleid voor openbare speelvoorzieningen is op dit moment vastgelegd in de nota Speel- en ontmoetingsplaatsen Zandvoort uit 2012, waarbij het speelruimtebeleid na vijf jaar door de gemeente opnieuw wordt bekeken. Uit de evaluatie blijkt dat de meeste speelvoorzieningen niet meer van deze tijd zijn. ,,Het is belangrijk dat deze speeltoestellen op tijd vervangen worden zodat de speelruimte veilig en toegankelijk blijft voor kinderen en jongeren”, zegt Verheij.

Voor de allerkleinsten

Nieuw beleidsplan

Het is de bedoeling om met een nieuw beleidsplan te komen, waarin de de noodzakelijke vervangingsopgave wordt meegenomen, maar waar ook de kans is om bestaande speelruimte te gaan herverdelen. ,,Verder kan gekeken worden naar vrije speelruimte, naar natuurlijk spelen en naar grotere en/of centrale buurt- en wijkspeelplekken. In het beleidsstuk, dat in de maak is, wordt uitgewerkt wat nodig is om te komen tot een goed georganiseerde, veilige speelruimte met een gevarieerd aanbod. Onderdeel van het speelbeleid is het uitvoeringsplan. Het is de bedoeling dat de gemeente ook de inwoners wil gaan betrekken in het vervangen van de openbare speelvoorzieningen.

Cookieinstellingen