Provincie sleept Zandvoort toch voor de rechter om toegangsweg bij circuit

Foto: Wim Meijer Fotografie

De provincie Noord-Holland gaat toch naar de rechter over het gebruik van de toegangsweg tussen het Circuit Zandvoort en de Boulevard Barnaart. De toegangsweg heeft voor behoorlijk wat discussies gezorgd in de badplaats, waarbij het zelfs afgelopen jaar tot een bestuurscrisis heeft geleid.

(bron: NH Nieuws)

Gebruik van de weg

De gemeente heeft geprobeerd om met de provincie eruit te komen over het gebruik van de weg die aansluit op de Boulevard Barnaart en in beheer is van de provincie Noord-Holland. Het meningsverschil wat de gemeente heeft met de provincie gaat over de veiligheid, omdat de gemeente buiten de Formule 1 om, ook autoverkeer wil toelaten.

Verschil van inzicht

Het verschil van inzicht gaat over hoe de weg wordt gebruikt. De provincie vindt dat de weg 50 dagen per jaar gebruikt mag worden gebruikt. Dan moet het wel een volwaardige kruising zijn, waarbij of het circuit dan wel de gemeente de weg moeten betalen. De toegangsweg kruist met een busbaan en een fietspad en dat kan gevaarlijke situaties opleveren, meent de provincie. De gemeente Zandvoort stelde voor om verkeersregelaars in te zetten, maar daar ging de provincie niet mee akkoord.

Cookieinstellingen