PVV Zandvoort in de bres voor ondernemersfamilie in Kerkstraat

Foto: Wim Meijer Fotografie

PVV Zandvoort voorman Marco Deen neemt het op voor de ondernemersfamilie Yu die een winkel bovenaan de Kerkstraat hebben en een woning boven hun zaak heeft. Deen vestigt de aandacht voor de uitbreidingsplannen die het Amsterdam Beach Hotel heeft op het Badhuisplein, maar daarbij komt volgens de Zandvoortse PVV voorman de privacy, het uitzicht en de lichtinval van de familie Yu aan de achterzijde van hun woning in het gedrang.

Zorgen over verleende vergunningen

Het is wat Deen ook aanhaalt in de schriftelijke vragen die hij voor het Zandvoortse gemeentebestuur heeft. Deen ondersteunt de ondernemerszin van het Amsterdam Beach Hotel, maar toch is hij kritisch. ,,In dit specifieke geval zijn wij benaderd door meerdere omwonenden die zich zorgen maken over de verleende vergunningen en over de nieuwe situatie die voor hen gaat ontstaan”, zegt Deen.

Schrijnende situatie

Het raadslid maakt namens zijn fractie zich in het bijzonder zorgen over de schrijnende situatie van de ondernemersfamilie Yu. ,,Zij runnen al tientallen jaren een winkel in ons dorp en zijn ook al tientallen jaren woonachtig boven deze winkel in de Kerkstraat. De uitbreiding van het Amsterdam Beach Hotel gaat hen voor grote problemen plaatsen”, zegt Deen.

Hoge muur

De Zandvoortse PVV voorman stelt dat de familie te maken krijgt met een hoge muur die op ongeveer één meter van hun balkons aan de achterzijde van de woning komt te staan. Volgens Deen komen diverse kamers van de familie hierdoor in de schaduw te liggen en ontstaat er letterlijk uitzicht op een blinde muur. ,,Dit is voor de PVV een zeer onwenselijke maar vooral ook onmenselijke gang van zaken”, zegt Deen.

Reacties