Burgemeester David Moolenburgh nuanceert collegebesluit Sturingskader drukke dagen in Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Burgemeester David Moolenburgh nuanceert het collegebesluit Sturingskader drukke dagen in Zandvoort nadat er ophef is ontstaan door een bericht wat de VVD Zandvoort op Facebook heeft geplaatst. Door de afsluiting van de wegen in de zomer van 2020 is het college aan het werk gegaan om dergelijke taferelen te voorkomen.

Zeer uitzonderlijk

Tijdens het zaterdagmorgen programma Goedemorgen Zandvoort van ZFM Zandvoort zegt de burgemeester dat het zeer uitzonderlijk is als de wegen naar Zandvoort wordt afgesloten. ,, Het is niet iets wat we echt willen”, zegt Moolenburgh. De burgemeester legt uit dat het besluit vooral is bedoeld om de drukte beheersbaar te houden. In het Sturingskader drukke dagen in Zandvoort zijn een aantal scenario’s opgenomen die betrekking hebben op de informatievoorziening.

Column

Het heeft geleid tot een column van Wijnand Burger op de nieuwswebsite van de Heemsteedse Courant waar de vraag wordt gesteld hoe het zit met de bereikbaarheid voor de inwoners van de badplaats die tijdens de drukke dagen dan niet meer het dorp in kunnen komen. De VVD Zandvoort laat in een update op Facebook weten dat de burgemeester de maatregel voor de afsluiting van Zandvoort alleen zal nemen bij hele hoge uitzondering in het geval van een extreme calamiteit en dan voor een korte duur.

Reacties