Ruim honderd strandgangers betrokken bij vechtpartijen in Zandvoort

Foto: Nieuwsfoto

Bij een grote vechtpartij op het strand van Zandvoort zijn vanavond twee gewonden gevallen. Er is één verdachte aangehouden. De politie heeft de groep uiteindelijk naar het station gedirigeerd, waar ze dringend zijn verzocht het kustdorp te verlaten.

(bron: NH Nieuws / Nieuwsfoto.nl)

Een politiewoordvoerder laat weten dat het rond 20.00 uur onrustig werd, waarna er politie-eenheden uit de hele regio naartoe werd gestuurd. Ook werden er paarden ingezet.vEen getuige laat weten dat het toen nog om kleine opstootjes ging, maar dat dat al snel uitmondde in grootschalig geweld.

De politie heeft uiteindelijk honderd tot honderdvijftig mensen naar het station begeleid. “We hebben een heel vervelende groep tussen de andere badgasten uitgefilterd”, aldus de woordvoerder, die daaraan toevoegt dat die mensen niet allemaal met elkaar op de vuist waren gegaan. “Maar er zijn wel handgemenen geweest.”

Bij het geweld zijn twee gewonden gevallen. Een van hen is een vrouw die een fles tegen haar hoofd heeft gekregen. Of het om een omstander gaat of dat de vrouw betrokken was bij de ongeregeldheden is niet bekend. Een ander slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. “Daar gaat het niet zo goed mee”, aldus de woordvoerder.

De politie heeft één van de relschoppers aangehouden. Waar hij of zij van verdacht wordt is niet bekend. Voor zover bekend is het momenteel weer rustig, al blijft de politie de komende uren aanwezig op het strand.

Reacties

Cookieinstellingen