Entree Zandvoort ondergaat opknapbeurt met wandschilderingen bij Dolfirama

Foto: Jaap Koper

Afgelopen week heeft voormalig Formule 1 coureur en Zandvoorter Jan Lammers een bijna dertig meter lang kunstwerk onthuld van autosport-tekenaar Aart van Koningshoven op het voormalig Dolfirama. Het kunstwerk is een onderdeel van de opknapbeurt die de gemeente uitvoert om de uitstraling van het gebied enigszins te verbeteren. Volgens de gemeente zijn dit tijdelijke maatregelen, die vooruitlopen op de nieuwe en definitieve inrichtingsplannen.

Kunstwerk

Niet alleen Lammers is aanwezig, ook de Zandvoortse coureur Dillon Koster en autosportnestor Michael Bleekemolen uit het naburige Aerdenhout zijn ook aanwezig bij de onthulling van de muurschildering, waar coureurs uit het heden en verleden door de straten van Zandvoort lijken te rijden. Het kunstwerk komt in plaats van de muurschildering.

Foto-expositie

Daarnaast kunnen zowel inwoners als bezoekers een foto-expositie zien die door wethouder Ellen Verheij gelijktijdig is geopend op de andere muren van het voormalig Dolfirama. De foto’s rond het thema ‘Zandvoort Sport’ zijn allemaal door Zandvoorters gemaakt.

Daar waar Zandvoort ook bekend om staat

Entree Zandvoort

Entree Zandvoort is het gebied tussen het station tot aan de boulevard ter hoogte van het hotel Bouwes Palace. De slurf die ooit heeft gelopen tussen de flat aan de Burgemeester Van Fenemaplein en Bouwes Palace is gesloopt. De gemeente wil het gebied transformeren in een hoogwaardige en comfortabele ruimte als entree naar strand, het dorp en het circuit.

Reikhalzend

Michael Bleekemolen en Dillon Koster kijken al reikhalzend uit naar de Dutch Grand Prix. Koster vindt het een goede zaak dat de Grand Prix weer terugkomt naar de badplaats, maar vind het jammer dat hij nu kaartjes heeft moeten kopen voor het evenement. ,,Ik heb nooit kaartjes gekocht”, zegt hij. Ooit heeft de Zandvoortse coureur door het hek gekropen om binnen te komen.

Goede zaak

Bleekemolen zelf heeft als Formule 1 rijder kwalificatietrainingen voor de Nederlandse Grote Prijzen afgewerkt in 1977. Ook de Aerdenhoutse nestor in de autosport vindt het een goede zaak dat Zandvoort de Formule 1 weer krijgt. ,,Het is hard nodig, want het verloedert hier alleen maar en door dit soort zaken komen weer investeerders”, zegt Bleekemolen. Met de uitspraak doelt Bleekemolen verder op de plannen die er in Zandvoort zijn voor bijvoorbeeld een nieuw hotel.

Waakzaam

Wat betreft de datum voor de Dutch Grand Prix zit het wel goed. Lammers blijft wel waakzaam, vanwege de zogenaamde Delta variant. ,,Alle signalen zijn er. Ik zou het super vinden als het gewoon normaal kan doorgaan”, zegt de voormalige Formule 1 rijder uit de badplaats.

Reacties