Lokale afdeling VVD Haarlem en Zandvoort behoorlijk in de problemen na opstappen van twee bestuursleden

Foto: PxHere

De lokale afdeling VVD Haarlem en Zandvoort is behoorlijk in de problemen geraakt, nu bestuursleden Jerry Kramer en Anky Griekspoor afgelopen weekend hebben besloten om de handdoek in de ring te gooien. ,,Als voorbeeld noemen wij het op onverklaarbare wijze lekken van vertrouwelijke e-mails en brieven aan onze voorzitter naar derden en waar op een ALV vervolgens gretig uit werd geciteerd”, zegt het tweetal in een brief aan de leden van de lokale afdeling.

(bron: Zandvoort Inside)

Kramer en Griekspoor hebben steeds weer geprobeerd het gesprek hierover te voeren. ,,Dat werd door de andere bestuursleden niet op prijs gesteld. Ook het aanbod vanuit het regiobestuur voor een mediationtraject werd direct door de andere bestuursleden afgeslagen”, zeggen de twee.

Lijsttrekker

Zijdelings speelt ook het aanwijzen van Sven Drommel als lijsttrekker van de VVD Zandvoort bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Eerder is de huidige voorman Martijn Hendriks naar voren geschoven als kandidaat lijsttrekker, maar heeft Drommel zich op het allerlaatste moment zich gemeld als tegenkandidaat.

Mening

Kramer heeft daar een mening over en maakt een verwijzing naar de breuk van de raadsfractie waarbij wethouder Ellen Verheij en raadslid Hans Drommel zelfstandig verder zijn gegaan. De twee zijn nog wel lid van de partij. ,,Vijf stemmers behoren tot de familie Drommel, twee tot de familie Verheij. Daardoor was Martijn Hendriks kansloos”, zegt Kramer in het Haarlems Dagblad. Naast deze stemmen hebben nog eens vijf andere leden hun voorkeur uitgesproken voor Drommel, die een kleinzoon is van raadslid Hans Drommel.

Niet verder in gaan op de zaak

Het lokale bestuur wil niet verder in gaan op de zaak. Het bestuur kiest er niet voor om de discussie via de media te gaan voeren en wil de problemen verder intern oplossen met de leden van de liberale partij.

Reacties