Gehandicaptenparkeerplaatsen punt van aandacht voor Zandvoort

Foto: Pixabay

Groen Links Zandvoort/Bentveld stelt de slechte bereikbaarheid voor mensen met een beperking en gehandicapten naar Zandvoort aan de orde, waarbij de raadsfractie zich afvraagt hoe het onder meer zit met de gehandicaptenparkeerplaatsen voor deze groep mensen. De partij roert de kwestie aan na een onlangs verschenen artikel in het Haarlems Dagblad waarbij valt op te maken dat de badplaats de komende jaren niets doet aan de slechte bereikbaarheid strand voor rolstoelers.

Ongenoegen

In het artikel tekent het Haarlems Dagblad het verhaal op van mevrouw Westrik die haar ongenoegen uit over de gehandicaptenparkeerplaatsen in Zandvoort. ‘Twee miljoen gehandicapten, mogen die niet een dagje naar de zee?’ valt in het artikel wat door de regionale krant is geplaatst op 26 juni 2021.

Te smal

,,Ze geeft aan dat deze te smal zijn waardoor ze de auto op de weg moest parkeren om haar vriendin, die in een rolstoel zat, uit te laten stappen. In het artikel wordt aangegeven dat de gemeente inziet dat de parkeerplekken aan de smalle kant zijn, maar dat ze voldoen aan de richtlijnen”, zegt de raadsfractie in een brief aan het Zandvoorts gemeentebestuur.

Huidige normen voor gehandicaptenparkeerplaatsen

Zo wil Groen Links Zandvoort/Bentveld weten wat de huidige normen zijn voor gehandicaptenparkeerplaatsen en in hoeverre deze voldoen. Daarbij wil de progressieve partij weten of het Zandvoortse college de opmerking van mevrouw Westrik deelt als het gaat om de smalle afmetingen van de parkeerplekken.

Klachten

Groen Links Zandvoort/Bentveld gaat verder in op de vraag of er klachten bekend zijn rondom de parkeerplaatsen voor gehandicapten. De raadsfractie is min of meer verbaasd dat Zandvoort pas in
2026 een reconstructie gaat plaatsvinden op de boulevard en dat er ad hoc geen aanpassingen plaats zullen vinden. Groen Links Zandvoort/Bentveld wil weten of er toch nog eerder aanpassingen komen voor de gehandicaptenparkeerplaatsen in 2026.

Redenen voor het niet uitvoeren van aanpassingen

Wat een belangrijk punt is voor de raadsfractie welke redenen er zijn waarom er geen ad hoc aanpassingen zullen plaatsvinden en wat het advies is van de gemeente aan mensen die gebruik maken van een gehandicaptenparkeerplaats wanneer die te smal zijn.

Foto: Pixabay

Cookieinstellingen