Update corona-ontwikkelingen regio Kennemerland per 6 augustus 2021

Foto: Pixabay/Google maps

In de wekelijkse corona-update van GGD Kennemerland aandacht voor het vaccinatietraject, de wekelijkse cijfers, eerste prik zonder afspraak en de mobiele vaccinatielocatie bij de Bazaar in Beverwijk.

Ruim 600.000 vaccinaties gezet door GGD Kennemerland
In de periode van 15 januari t/m 4 augustus zijn er 605.359 vaccinaties gezet door GGD Kennemerland, waarvan 350.887 eerste prikken (58%) en 254.404 tweede prikken (42%).

Deze week (29 juli t/m 4 augustus) zijn er 33.980 vaccinaties gezet door GGD Kennemerland, waarvan 2.741 eerste prikken (8%) en 31.239 tweede prikken (92%). Er zijn deze week 5.248 vaccinaties meer gezet dan vorige week.

In de periode van 7 januari t/m 4 augustus zijn er 318.271 inwoners van GGD-regio Kennemerland gevaccineerd door een GGD (57.883 per 100.000 inwoners). Van de gevaccineerde inwoners zijn 80.598 deels gevaccineerd (25%) en 237.673 volledig gevaccineerd (75%) door een GGD.

De komende weken zal het aantal gezette vaccinatie per week blijven afnemen. Als gevolg hiervan zal het aantal vaccinatielocaties verspreid over de regio ook afnemen. De vaccinatielocaties in Beverwijk en Uitgeest sluiten half augustus. De overige locaties blijven nog wel langer open.

Besmettingen en testen
Deze week (29 juli t/m 4 augustus) waren er in Kennemerland 637 nieuwe besmettingen (116 per 100.000 inwoners). Dit zijn er 502 minder dan vorige week (-44%).

Deze week (29 juli t/m 4 augustus) zijn er 6.951 testen afgenomen door GGD Kennemerland. Dit zijn er 2.560 minder dan vorige week (9.511).

In alle leeftijdsgroepen lag het aantal besmettingen deze week opnieuw lager t.o.v. vorige week.

Net als voorgaande weken lag het aantal besmettingen per 100.000 inwoners deze week het hoogst bij de 18-24 jarigen (318 per 100.000 inwoners), gevolgd door de 13-17 jarigen (276 per 100.000 inwoners). In alle gebieden was de dalende trend in het aantal besmettingen deze week zichtbaar.

Inwoners uit de regio Kennemerland kunnen zich laten testen in Haarlem, Beverwijk en bij P4 Lang Parkeren Schiphol. Een mobiele testbus staat tenslotte in wisselende gemeenten.

Eerste coronavaccinatie zonder afspraak op alle vaccinatielocaties in Kennemerland
Vanaf deze week kan iedereen van 12 jaar en ouder die nog geen vaccinatie-afspraak heeft gemaakt, zonder afspraak terecht bij alle vaccinatielocaties van GGD Kennemerland voor de eerste prik. GGD Kennemerland wil inwoners hiermee de mogelijkheid bieden om zich laagdrempelig en dichtbij huis te laten vaccineren.

Aangezien er nu minder massaal wordt gevaccineerd, bouwen we het aantal vaccinatielocaties weer af. De vaccinatielocaties in Uitgeest en Beverwijk zijn geopend tot en met 15 augustus. In Haarlem is de locatie geopend tot eind september. De locatie in Badhoevedorp bij P4 Lang Parkeren blijft langer geopend. Op de locaties wordt gevaccineerd met BioNTech/Pfizer. De mogelijkheid om langs te komen zonder afspraak geldt alleen voor mensen die nog geen vaccinatie-afspraak hebben staan en voor de eerste prik komen.

Lees hier het volledige bericht met meer informatie over de openingstijden van alle locaties.

Mobiele prikbus 15 augustus bij Bazaar in Beverwijk
Zondag 15 augustus  kunnen bezoekers van de Bazaar in Beverwijk zich zonder afspraak laten vaccineren. Ter plekke wordt een afspraak voor de tweede prik gemaakt. Afgelopen maand is GGD Kennemerland gestart met voorlichting over vaccineren in de regio. Medewerkers zijn de regio ingetrokken om in gesprek te gaan met specifieke doelgroepen waarbij de vaccinatiegraad achter lijkt te blijven.

Hierbij is vooral ingezet op de groep mensen die de Nederlandse taal niet goed machtig is. Meertalige medewerkers van GGD Kennemerland zijn met hen in gesprek gegaan en hebben vragen over vaccineren beantwoord. Tijdens deze gesprekken bleek de vaccinatiebereidheid onder deze groep hoog te liggen. De praktische invulling voor bijvoorbeeld het maken van een afspraak en/of het vinden van een vaccinatie locatie lastig blijkt voor deze doelgroep. Daarom is besloten op de Bazaar een mobiele prikbus in te zetten. Bezoekers kunnen hier gevaccineerd worden zonder afspraak en met begeleiding in de eigen taal.

De mobiele prikbus staat op zondag 15 augustus op de Bazaar in Beverwijk aan de Ringvaartweg tegenover de Oriental Supermarkt. Er wordt gevaccineerd met Pfizer en Moderna. Op 11 juli stond de bus op dezelfde plek. Een deel van de toen gevaccineerde mensen kan 15 augustus langskomen voor de tweede prik. Er is daarnaast genoeg ruimte voor mensen die een eerste prik willen.

Reacties

Cookieinstellingen