Gemeente werkt met man en macht om aanvragen van doorlaatbewijzen te verwerken tijdens weekend van de Formule 1

Foto: Wim Meijer Fotografie

De Formule 1 wethouder Raymond van Haeften heeft het heel druk om inwoners proberen te geruststellen over de doorlaatbewijzen die inwoners met een auto nodig hebben om van buiten het dorp in Zandvoort te kunnen komen. Alleen gaat het nog niet helemaal goed met het voorbereiden, verspreiden en verzenden van de doorlaatbewijzen. Van Haeften heeft bij onder meer ZFM Zandvoort een toelichting gegeven op het verhaal rond de doorlaatbewijzen.

Man en Macht

De gemeente Zandvoort meldt op de eigen website dat het team doorlaatbewijzen op dit moment bezig is om met man en macht alle aanvragen voor de doorlaatbewijzen te verwerken en te zorgen dat de doorlaatbewijzen bij iedereen die daarom gevraagd heeft te bezorgen. Volgens de gemeente gebeurt dit ook weekend en aanstaande maandag nog, waarbij de gemeente doorlaatbewijzen laat versturen. De bedoeling is dat deze uiterlijk dinsdag 31 augustus zijn bezorgd.

Mail

Van Haeften zegt onder meer bij ZFM Zandvoort dat inwoners een mail naar de gemeente hebben gestuurd, vervolgens geen antwoord en dan daarop weer een verzoek hebben gestuurd. ,,Zo is er een stuwmeer ontstaan aan binnengekomen mails”, vertelt de wethouder. Niet iedereen heeft daar een reactie van de gemeente teruggekregen. De gemeente biedt daar hun excuses voor aan.

Uiterlijk maandag

In een bericht op de gemeentelijke website geeft de gemeente Zandvoort meer informatie om alsnog aan de benodigde doorlaatbewijzen te komen voor inwoners die daarom vragen. Niet iedereen die geen doorlaatbewijs gekregen heeft, kan contact opnemen met de gemeente. ,,Daarom gaan wij ook dit weekend door met de inventarisatie van gebieden waar geen doorlaatbewijs bezorgd is. Deze worden ook uiterlijk maandag verstuurd”, zegt Van Haeften namens de gemeente Zandvoort.