Het feest kan beginnen, want ‘Max’ is binnen!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vanuit een compleet verregend Francorchamps is de indrukwekkende Formule ! – karavaan in Zandvoort aangekomen. Het lijkt nu toch echt te gaan gebeuren: na 36 jaar weer een echte Grand Prix in Zandvoort notabene met landgenoot max Verstappen op kampioenskoers. Na gisteren scheiden nog slechts 3 punten Max van de leidende positie in het kampioenschap. Drie punten die op rivaal Luis Hamilton moeten worden gewonnen.

Inmiddels lijkt heel Nederland al in de ban van deze al vooraf legendarische race. Niet alleen in het positieve, ook in het negatieve. Want er zijn tocht ook een flink aantal mensen, resp. groeperingen, die, ieder om hun eigen reden, moeite hebben met dit racefestijn. Ach ja, je kunt niet iedereen tevreden stellen. Op dit moment heeft het er toch alle schijn  van van Nederland, en honderden miljoenen kijkers over de hele wereld, zondag a.s. kunnen genieten van Max en zijn racegenoten.

Deze dagen wordt Zandvoort helemaal klaargestoomd voor de race, en ook voor de dagen eraan voorafgaand. Want ook de trainingen en kwalificaties zullen heel wat bezoekers op de been brengen. Dat bleek vandaag al. De hele dag waren veel mensen te vinden bij de ingang van het circuit, allen in de hoop een glimp op te vangen van… vooral Max Verstappen.

We hebben hem vandaag niet gezien, maar toch is er nu al voor gezorgd dat iedereen met hem een selfie kan maken. Langs de noord-boulevard zijn namelijk levensgrote afbeeldingen opgehangen van alle F1-coureurs. Iedereen kan dus mooi een selfie maken met zijn of haar eigen idool.

Hieronder de hoofdrolspelers van het komende weekend, zoals afgebeeld langs de boulevard:

 

 

Reacties