Zandvoort opnieuw ‘The Place to Be’

Volle parkeerterreinen in Zandvoort op mogelijk laatste tranddag van 2021
Foto: Wim Meijer Fotografie

Nederland trekt massaal naar de kust op waarschijnlijk de laatste echt zomerse dag van het jaar.

Lange tijd was Zandvoort erop voorbereid: een stroom van honderdduizenden mensen naar de Noord-Hollandse kustplaats in verband met de nu al legendarische Formule 1 Dutch Grand prix. En wat bleek? Behalve dertigduizend fietsers per dag en 12 treinen per uur, was het op de toevoerwegen naar Zandvoort nog nooit zo rustig. Maar dat was vandaag wel anders!De weersvoorspellers hadden het al aangekondigd: vandaag zou zonovergoten worden met temperaturen tot 28 graden, en… het zou waarschijnlijk de laatste écht zomerse dag van het jaar worden. Reden dus om massaal naar het strand te komen, en naar Zandvoort in het bijzonder.

Het feit dat dit op woensdag gebeurt en leerlingen van het basisonderwijs vrij zijn, zorgde vanmiddag voor dichtslibbende wegen naar Zandvoort waarbij de vertragingen opliepen tot wel een uur, zowel vanuit Bloemendaal als vanuit Heemstede.Ook de parkeerterreinen stroomden helemaal vol vanaf Bloemendaal aan Zee tot aan de Zuidboulevard van Zandvoort.

Op het strand zelf leek het op zich nog allemaal goed te doen. In ieder geval ruimte genoeg om de 1,5 meter afstand in acht te nemen. Maar ja, het was wel een hele expeditie om er te komen. En dan hebben we het nog niet eens over het terug naar huis gaan. Vanmiddag rond half vijf stond er zowel file van als naar Zandvoort. Het zou dus best kunnen dat het voor sommige strandliefhebbers een latertje wordt. Maar goed, het is maar een keer per jaar de laatste stranddag.

Reacties