Stimuleringsproject laat Zandvoortse kinderen kennismaken met sport en cultuur

Foto: Sjors

In de week van 6 september hebben de basisschoolleerlingen in de gemeente Zandvoort van Sjors Sportief en Sjors Creatief de allereerste ‘Sjorsboekjes’ ontvangen. Hiermee kunnen ze dit schooljaar ruim dertig sport- en cultuuractiviteiten ontdekken, vaak gratis. Het is het voor het eerst dat de gemeente Zandvoort het succesvolle sport- en cultuurstimuleringsproject aanbiedt.

Van badminton en turnen tot en met schilderen en knutselen: dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen in Zandvoort voortaan vrijblijvend ontdekken welke sport of creatieve activiteit het beste bij ze past. Deze week ontvangen ze het allereerste ‘Sjorsboekje’. Dat staat vol met activiteiten die ze vaak gratis kunnen ontdekken.

Kennismaken met sport en cultuur
Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Zandvoort in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Duco Boukes, projectmanager Sport in opdracht van de gemeente Zandvoort: “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden. En in de meeste gevallen is het nog gratis ook.”

De Sjors-formule
Sjors is nieuw in de gemeente Zandvoort. Maar in ruim 130 gemeentes in Nederland heeft de formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Inschrijven voor activiteiten
Het aanbod wordt deze week gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Zandvoort op school mee naar huis krijgen. Boukes: “Inschrijven voor de activiteiten kan vanaf 20 september via de website www.noordhollandactief.nl. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een succes wordt. Hopelijk overtreft het aantal inschrijvingen onze verwachtingen.”

Reacties