Pluspunt en Bibliotheek Zuid-Kennemerland starten Studiekring Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Bent u nieuwsgierig van aard? Vindt u het leuk om van en met andere mensen nieuwe dingen te leren? Heeft u een brede interesse? Dan is een studiekring misschien iets voor u! Pluspunt en Bibliotheek Zuid-Kennemerland willen graag een studiekring opstarten in Zandvoort. Omdat de studiekring nieuw is, is er nog veel bespreekbaar zoals wanneer, waar en hoe vaak?

Wat is een studiekring?
Een studiekring is een vaste groep van +/- 10 deelnemers, die regelmatig bij elkaar komt (meestal een vaste dag per maand / 6 weken). In een studiekring ontmoet u andere mensen die graag kennis met elkaar willen delen. Veel deelnemers zijn dus nieuwsgierig van aard. Elke deelnemer van de studiekring verzorgt bij toerbeurt een presentatie over een onderwerp dat hem of haar interesseert.

Wat houdt een bijeenkomst van een studiekring in?
Elke bijeenkomst duurt zo’n 1,5 tot 2 uur en start doorgaans met een “rondje actualiteiten”. Daarin vertelt iedere deelnemer wat hem of haar in de afgelopen periode heeft geraakt of beziggehouden. Vervolgens wordt er door één van de kringleden een onderwerp gepresenteerd. Elke deelnemer bepaalt zelf hoe hij de presentatie geeft: voorlezend van papier of laptop of gebruikmakend van een PowerPoint presentatie.

Na de presentatie is mogelijkheid voor vragen en discussie
De bedoeling van de studiekring is dat u in een fijne, gezellige sfeer andere mensen ontmoet en uw kennis verbreedt en deelt. Deelnemers met een fysieke beperking zijn uiteraard ook van harte welkom bij een studiekring. Wij gaan met respect met elkaar om en houden rekening met elkaar.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de studiekring. Een vrijwillige bijdrage voor koffie of thee wordt op prijs gesteld.

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden kunt u bellen met Eva Elfrink: 06-44683110 of mailen naar [email protected]

Reacties