Nationale Voorleeslunch voor ouderen in Bibliotheek Zandvoort

Foto: Aangeleverd

Op vrijdag 1 oktober start de week van de ontmoeting en kunnen ouderen in heel Nederland dan tijdens de Nationale Voorleeslunch luisteren naar een mooi verhaal. Dit jaar is het Voorleeslunchverhaal geschreven door Mensje van Keulen. Ook in de Bibliotheek Zandvoort kunnen ouderen terecht voor de Nationale Voorleeslunch.

De Bibliotheek organiseert de Nationale Voorleeslunch in samenwerking met Pluspunt Zandvoort. Deze vindt plaats op vrijdag 1 oktober van 11.30 – 13.00 uur en deelname is gratis. Het belooft een mooie middag te worden waarbij de wethouder Gert-Jan Bluijs het verhaal komt voorlezen en er vervolgens tijdens de lunch genoeg tijd is om gezellig na te praten.

Programma:

  • 11:30 uur  welkom, mensen begeleiden naar plaats, ontvangst met koffie/thee
  • 12:00 uur  voorlezen van het lunchverhaal door wethouder Gert-Jan Bluijs
  • 12:15 – 13:00 uur lunch uitreiken, samen eten en napraten over het verhaal
  • 13:00 uur einde

Aanmelden
Deelnemers aan de Voorleeslunch dienen zich vooraf aan te melden. Dat kan door het aanmeldformulier in te vullen dat klaarligt bij de balie van de Bibliotheek Zandvoort of door een e-mail te sturen naar [email protected] en [email protected]. Opgeven kan t/m 29 september.

Over de Nationale Voorleeslunch
De Leescoalitie licht toe: “Door het organiseren van een Nationale Voorleeslunch, willen wij laten zien dat het voorlezen van een goed verhaal veel plezier verschaft aan mensen van alle leeftijden. Voorlezen is een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding, die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen. Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.”

Cookieinstellingen