Kaartverkoop Stadsschouwburg en Philharmonie van start

Foto: Peter Lodder

Dinsdag 2 november zijn de Stadsschouwburg en de Philharmonie in Haarlem de kaartverkoop van het nieuwe aanbod voor het eerste halfjaar van 2022. De nieuwe koers van de Stadsschouwburg onderscheidt zich in het grotere aanbod van dansvoorstellingen en de uitbreiding in muziektheater.

Voorstellingen spelen vaak meerdere dagen achter elkaar om meer Haarlemmers de kans te bieden om te komen kijken. De Philharmonie biedt meer aanbod van populaire muziekartiesten om nieuwe bezoekers ook kennis te laten maken met dit unieke muziekpodium.

Hoogtepunten Stadsschouwburg
Dans is er volop met o.a. Scapino Ballet Rotterdam, ISH, The Ruggeds, Nederlands Dans Theater, Alida Dors en Jakop Ahlbom Company. Voor muziektheater komen o.a. Opera2Day & de Nederlandse Bachvereniging met de opera J.S. Bach – de Apocalyps en BarokOpera Amsterdam met Queen Mary naar Haarlem. In 2022 is er het nodige aan interessante musicaltitels: Diana & Zonen, Come from Away en Fun Home. Toneel is er in alle soorten en maten: Het Nationale Theater komt met OustFaust met o.a. Mark Rietman en Romana Vrede. Peter Heerschop en Viggo Waas brengen een toneelbewerking van Festen, het succesvolle Eindspel met Hans Croiset en René van ‘t Hof komt terug en Loes Luca gaat in première met haar solovoorstelling in Haarlem. Last but not least komt Nasrdin Dchar met zijn familiekroniek. Cabaretliefhebbers kunnen hun hart ophalen met o.a. Rundfunk, Brigitte Kaandorp, Pieter Derks, Lenette van Dongen, Youp van ’t Hek en Richard Groenendijk. Voor de jongste bezoekers zijn er o.a. Zinderella (10+), De Tovenaar van Oz (6+), Zwanenmeer (6+) en Woezel en Pip (2+).

Bederlands Danstheater (foto: Joris Jan Bos)

Hoogtepunten Philharmonie
De Philharmonie start het jaar traditiegetrouw met het Nieuwjaarsconcert in de Grote Zaal. Voor klassiek in de Grote Zaal zijn Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Blazers Ensemble onze vaste bespelers. De kracht van de Philharmonie en haar akoestiek met kamermuziek wordt weer bewezen door o.a. Arthur & Lucas Jussen en onze Artist in Residence dit seizoen, de pianiste Anna Fedorova. Het klassieke festival De 48 uur van… staat in het teken van Tsjaikovski en Stravinsky. Op popmuziekgebied en cross-overs is het aanbod uitgebreid: Trijntje Oosterhuis, Lavinia Meijer organiseert een bonte avond met (muziek)vrienden, een ode aan Harry Belafonte, Sven Ratzke zingt Bowie, Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy, Glen Hansard, The Kik, VanVelzen, Marike Jager, OG3NE en Tim Knol. Het Balletorkest komt, in een coproductie met de Philharmonie, met de muzikale familievoorstelling Belle en het Beest (8+). En begin januari is er, in samenwerking met Patronaat en Schuur, een uniek festival met ‘new music and arts’: BORING.

“We zetten onze podia in waar ze voor bedoeld zijn: de Stadsschouwburg voor theater en de Philharmonie voor muziek en evenementen. Ieder gebouw met een eigen gezicht en een eigen bijdrage aan de stad Haarlem. Met dit rijke aanbod voor het eerste half jaar van 2022 zit er voor iedere Haarlemmer in de regio iets interessants in. Iedereen is welkom!” aldus algemeen directeur Edwin van Balken.

  •  Wat: Start verkoop 2022 Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem
  • Waar: Stadsschouwburg (Wilsonsplein 23) en Philharmonie (Lange Begijnestraat 11) Haarlem
  • Start kaartverkoop: dinsdag 2 november 2021
  • Informatie en kaartverkoop: www.theater-haarlem.nl.

Reacties

Cookieinstellingen