Succes van samenwerken domineert regiobezoek GS aan Zuid-Kennemerland

Foto: Charles Duijff

Het college van Gedeputeerde Staten (GS) was dinsdag 2 november 2021 op regiobezoek in Zuid-Kennemerland. Op de openingsfoto Commissaris van de Koning Arthur van Dijk.

Tijdens een ontmoeting met de burgemeesters en wethouders van de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort werden grote regionale uitdagingen besproken. Zo ging het onder meer over economisch herstel na corona, OV-knooppunten, de binnenduinrand, stikstof, recreatiespreiding, de woningbouwopgave en de Formule 1.

Het vorige bezoek aan de regio dateerde uit 2017. Destijds gaven GS onder leiding van toenmalig commissaris van de Koning Johan Remkes een aanzet tot meer regionale samenwerking. Hoe anders de wereld er inmiddels uitziet, echode door in de woorden van bijna alle sprekers.

Elkaar nodig

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk constateerde dat er meters zijn gemaakt. “We weten elkaar te vinden en de bestuurders ook. Dat is anders dan aan het begin.”

De burgemeesters noemden regionale samenwerking een realiteit. In een kleine regio als Zuid-Kennemerland beseffen de 4 gemeenten inmiddels maar al te goed dat ze elkaar nodig hebben. Of zoals een van hen formuleerde: het kwartje is gevallen.

LEES HIER VERDER

Reacties

Cookieinstellingen