Wintertentoonstelling in het Zandvoorts Museum vanaf 26 november

Foto: Aangeleverd

Verzamelaars willen graag hun gekoesterde objecten, vaak kunstwerkjes tonen. Het Zandvoort Museum heeft een selectie gemaakt wat heeft geleid tot een sprookjesachtige presentatie van meer dan 300 kerststallen uit de hele wereld. Van heel klein en verfijnd boven in de Kunstboet, tot levensgroot in de museumtuin, natuurlijk omringd door tientallen kerstbomen en winterversiering. Beneden vind je een poëtische collectie van Sanne Toenbreker.

In twee zalen staan de kindergrammofoons en muntautomaten van Jelle Attema centraal. Deze zijn  bewust niet eerder opgenomen in het Pop Up Museum in het Raadhuis van Zandvoort om nog wat van deze magische geluidsmachines deze winter in het museum te kunnen presenteren.

Een grote serie aquarellen van de onlangs overleden Cornelis van Meurs wordt getoond in het Atrium van het museum. Prachtige sfeerbeelden van heel Zandvoort.

Ook wordt verrassend werk getoond van de inmiddels 80-jarige kunstenaar/cartoonist Hans van Pelt. In een intiem zaaltje kan men genieten van een presentatie van brocante van de heer en mevrouw Bogaart. Een smaakvolle blik op doorleefde gebruiksvoorwerpen en speelgoed.

Verder een verzameling strandgezichten van kunstenaars van Noort en in het Pop Up Raadhuis de verzameling van architect Wagenaar. De familie van Chris Wagenaar heeft een schenking gedaan aan het museum. Een deel daarvan staat te pronken in het Pop Up Museum in het Raadhuis. Daarbij ziet men ook Zandvoortse klederdracht en printwerk uit de Bakels fotocollectie.

Alles bij elkaar een warme mix aan verzamelingen in de komende winterperiode in het Zandvoort Museum.Kijk voor meer info op de website: www.zandvoortsmuseum.nl.

Reacties