Nieuwe partij ZEE zet in op sterkere burgerparticipatie

ZANDVOORT – Op 16 maart 2022 valt er nog meer te kiezen dan tot dusver bekend was. Woensdagochtend kondigde de nieuwe lokale partij ZEE zich aan. Dat staat voor Zandvoort Echt Eén.

(Bron: Zandvoort Inside)

De partij wil met inwoners van Zandvoort werken aan een ‘nieuwe democratie met betere besluitvorming’. ZEE wil daarom partijbelangen ondergeschikt maken aan de belangen van de inwoners en ondernemers van Zandvoort en Bentveld. Zandvoort Echt Eén wil inzetten op een vernieuwing van de bestuurscultuur, waar bij de inspraak van de inwoners en ondernemers van groot belang is.

De partij ziet dat Zandvoort voor grote uitdagingen staat de komende jaren. “Dat vraagt om een hechte en effectieve Gemeenteraad en het vereist een nauwe samenwerking om met succes te kunnen werken aan het oplossen van de wooncrisis, de groeiende ongelijkheid, de armoede en het achterblijven van medeburgers, het op de kaart zetten van Zandvoort als toeristische badplaats en het verfraaien van Zandvoort zonder het loslaten van de historische waarden”, schrijft ZEE in het persbericht.

De politieke partij is opgericht door deelnemers aan de gemeentecursus ‘Politiek Actief’ die onlangs is gehouden. Zij zeggen zich niet te kunnen herkennen in de bestaande politiek, laat staan de huidige partijen in de gemeenteraad. ZEE wordt ondersteund door een landelijk netwerk van onafhankelijke lokale partijen.

Reacties

Cookieinstellingen