Oud en nieuw in Noord-Holland: Geen grote incidenten, wel 32 aanhoudingen

Foto: Wim Meijer Fotografie

Noord-Holland – De jaarwisseling is wisselend verlopen, zo meldt de Politie Eenheid Noord-Holland. Op sommige plaatsen was het niet drukker dan op een normale doordeweekse nacht. Toch waren er ook meldingen van vechtpartijen, mishandelingen en zwaar vuurwerk. In totaal werden 32 personen aangehouden, waarbij het in 17 gevallen ging om Oud-en-Nieuws gerelateerde incidenten zoals illegaal vuurwerk en brand.

Ondanks het geldende vuurwerkverbod was er sprake van veel vuurwerkoverlast. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken met geluidsoverlast of schade als gevolg en her en der werden brandjes gesticht. Daarnaast was er op meerdere plaatsen in de eenheid sprake van illegale bijeenkomsten. Deze werden zonder grote problemen beƫindigd, waarbij de aanwezigen werden gecontroleerd en heengezonden. In Nieuw-Vennep, Hoofddorp en Westknollendam werden panden door de burgemeester gesloten omdat er een illegaal feest werd gegeven.

Geweld tegen politiemensen
Ook dit jaar kregen politiemensen te maken met geweld. In meerdere plaatsen werden zij bekogeld met vuurwerk. Zo keerden in de middag tientallen jongeren in Volendam zich tegen de politie, waarop de burgemeester een noodverordening uitvaardigde. Een persoon werd aangehouden toen hij vuurwerk naar de politie gooide. Een agent heeft aangifte tegen hem gedaan van poging zware mishandeling. Ook in Zaandam werd de politie regelmatig met vuurwerk bekogeld.

In Den Helder werd een politieman in zijn vrije tijd met een glas op zijn hoofd geslagen toen hij een ruzie wilde sussen. De verdachte mishandelde bij zijn aanhouding ook een andere politieman en iemand van de Koninklijke Marechaussee.

Reacties

Cookieinstellingen