Jan Lammers als eerste over startstreep voor Gemeenteraadsverkiezingen

Vanmorgen hebben autocoureur Jan Lammers en burgemeester David Moolenburgh van Zandvoort ‘groen licht’ gegeven voor de Gemeenteraadsverkiezingen door als eersten hun stem uit te brengen. Zij deden dat in de officiële Red Bull Lounge op het CM.com Circuit Zandvoort.

(foto’s: Wim Meijer Fotografie / interviews: Zandvoort Inside)

Een bijzondere locatie, zeker in de week waarin de eerste Grand prix van het Formule 1 seizoen op het programma staat, waarbij alle ogen weer gericht zullen zijn op wereldkampioen Max Verstappen.

Weliswaar is de ‘echte’ verkiezingsdag pas op woensdag 16 maart, mede ingegeven door de eerdere coronamaatregelen is echter besloten om al vanaf vandaag het stemmen mogelijk te maken en daardoor meer spreiding van stemmers te bewerkstelligen. De maandag en de dinsdag zijn dan ook in principe in het leven geroepen voor de meer kwetsbare groepen in onze samenleving.

Jan lammers neemt als eerste zijn stembiljet in ontvangst

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het stembureau op het circuit van Zandvoort niet echt supertoegankelijk is voor mensen die slecht ter been zijn. Om het stembiljet en het rode potlood te bereiken moet men eerste lopend door een voetgangerstunneltje om vervolgens via twee trappen de Red Bull Lounge te bereiken. Maar hiervoor was ook op de gemeentelijke website al gewaarschuwd.

De eerste kruisjes met het rode potlood van Jan Lammers en burgemeester David Moolenburgh

Voor een ieder die ook maar een klein beetje warm gevoel krijgt bij autoraces en/of Formule 1 is het een aanrader om te kiezen voor het circuit om de stem uit te brengen. Want weliswaar heerste er vanmorgen om half acht nog een serene rust op het circuit, vanaf 09.00 uur zal het geronk van sportieve motoren hoorbaar zijn. Alle dagen wordt er gereden op het circuit en kunnen de stemmers een beetje racesfeer meepakken

Bij de opening vanmorgen waren diverse media, zowel lokaal als landelijk, aanwezig. Daaronder ook Nieuws.nl en Zandvoort Inside. Laatste genoemde verzorgde de bijgaande interviews. Klik hiervoor op de hoofdfoto bovenaan dit bericht.

Burgemeester David Moolenburgh en Jan Lammers
Roy van Buuringen interviewt Jan Lammers
Roy van Buuringen van Zandvoort Inside interviewt burgemeester David Moolenburgh
BNR in gesprek met burgemeester David Moolenburgh

Jaap Koper, redacteur van Zandvoort FM, in gesprek met Jan Lammers

Cookieinstellingen