Provincie Noord-Holland is sponsor van ’30 van Zandvoort’

Foto: 30 van Zandvoort Provincie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland verbindt zich als sponsor verbonden aan de ’30 van Zandvoort’. De wandeltocht zegt het al, gaat om 30 km wandelen, begint in Zandvoort en vindt plaats op zaterdag 19 maart.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

De wandeltocht gaat onder meer door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Juist daar ligt ook het motief van de provincie. Noord-Holland investeert in natuur en recreatie en ook in het nationaal park. De deelnemers aan de 30 km lange wandeltocht komen ook langs de spoorlijn waar de natuurbrug Duinpoort moet gaan komen. De provincie is één van de financiers bij de aanleg van de natuurbruggen. Natuurbrug Duinpoort is één van de drie natuurbruggen die in dit duingebied moet gaan komen.

Allemaal

Volgens gedeputeerde Tjeerd Talsma wil de provincie als sponsor van de ’30 van Zandvoort’ een brede doelgroep bereiken. ,,De Noord-Hollandse natuur is zo veelzijdig, variërend van strand, duinen en landgoederen. Deze wandeltocht gaat langs deze parels waar men zelf niet zo gauw komt. Op deze manier wordt natuur veel toegankelijker. Natuur is overal en is van ons allemaal”, zegt Talsma.

Wandelroutes

De routes gaan over het strand en door de duinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Deelnemers aan de langste afstand komen onder meer langs de windsleuven van de Noordwest Natuurkern, die met steun van de provincie zijn aangelegd.

Natuurbruggen

Naast de opgeleverde natuurbrug Zandpoort in 2013, de geplande natuurbrug Duinpoort en de aan te leggen Zeepoort over de provinciale Zeeweg wil de provincie dat belang extra onderstrepen. De bouw van Zeepoort gaat dit jaar nog van start.

Aaneengesloten

Met de drie natuurbruggen samen ontstaat een aaneengesloten natuurgebied van 7.000 hectare (3500 voetbalvelden). Volgens de provincie komt dit ten goede aan dieren, planten en mensen. De duinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland hebben ook bijzondere natuurwaarden waardoor het deel uitmaakt van het Europese netwerk voor natuur. Het gebied heeft daarnaast recreatieve waarden. Jaarlijks zijn er zo’n 2 miljoen bezoekers waarvan 80% van de mensen uit de directe omgeving komt. Genoeg redenen voor de provincie om dit wandelevenement te sponsoren.

Zesde editie

Dit jaar is de zesde editie van de ’30 van Zandvoort’. Wandelaars die meedoen kunnen op zaterdag 19 maart kiezen voor de lange afstand van 30 kilometer of de kortere afstand van 18 kilometer. Beide afstanden starten vanaf Circuit Park Zandvoort en eindigen in het dorp. In 2015 hebben zo’n 6000 wandelaars meegelopen. Het Alkmaarse bedrijf Le Champion organiseert de wandeltocht. Meer informatie is te vinden op de website van de ’30 van Zandvoort’.

Cookieinstellingen