Patronaat Haarlem: Donna’s Hot Stuff, een tribute aan de Queen of Disco

Foto: Publiciteitsfoto

Zondagmiddag 30 oktober staat de nieuwste Sunday Sessions in het Patronaat in het teken van de enige echte Queen of Disco; Donna Summer. Tributeband Donna’s Hot Stuff brengt al die bekende hits uit de zeventiger en tachtiger jaren tot leven.

Donna Summer scoorde in 1976 een wereldhit met I Feel Love. Het door Giorgio Morodor geproduceerde nummer wordt beschouwd als de allereerste echte discoplaat.

Natuurlijk komen ook andere hits als McArthurs Park, Hot Stuff, Bad Girls, On The Radio, Love Is In Control, Last Dance en veel meer voorbij.

Donna Summer, was een Amerikaanse zangeres, songwriter en artieste die ontdekt werd in Duitsland. Nederland was min of meer de bakermat van haar succes. Wie herinnert zich niet haar legendarische optreden in de satirische en vaak controversiële televisieshow Van Oekel’s Discohoek van Dolf Brouwers alias Sjef van Oekel.

In de jaren daarna brak ze via Europa naar America door met grote discohits, die haar de bijnaam The Queen of Disco (koningin van de disco) opleverden. Als een van de weinige discosterren slaagde ze er ook in om hits te scoren in andere genres als r & b en dancepop.

Zondagmiddag 30 oktober kan er in het Haarlemse Patronaat nog een keer op alle hits van Donna Summer meegezongen en vooral gedanst worden. Donna’s Hot Stuff laat via de Summer-achtige stem van Irma Derby de muziek van The Queen of Disco herleven. Zangeres Irma Derby wist al op haar dertiende dat ze wilde zingen en optreden. Een aantal jaren geleden kreeg zij grote bekendheid door haar deelname aan X-factor. Door haar krachtige stem en uitstraling, werd Irma al snel een favoriet van de jury en publiek.

Onder begeleiding van een superband, aangevuld met backingvocals en een blazerssectie, trekt Donna’s Hot Stuff alle registers open.

Sunday Sessions: Donna’s Hot Stuff op 30 oktober 15.30 uur in Patronaat, Zijlsingel 2, Haarlem. Klik hier voor PATRONAAT kaarten

Cookieinstellingen