Kwitantie aankoop van Zandvoort door Paulus Loot officieel onthuld

ZANDVOORT – Maandagochtend 5 december werd door Burgemeester David Moolenburgh in het Zandvoorts Museum de originele kwitantie van de aankoop van Zandvoort door Paulus Loot officieel onthuld. In 1722, driehonderd jaar geleden, kocht de  Amsterdamse koopman de Heerlijkheid Zandvoort.

(bron: Zandvoort Inside)

Dit feit laat de gemeente niet ongemerkt voorbij gaan en tot de 350e verjaardag van Paulus Loot op 27 september 2023 worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

In het bijzijn van burgemeester David Moolenburgh werd de kwitantie maandag in een vitrine geplaatst. Samen met de conservator van het Noord Hollands Archief waren zij getuigen van dit bijzondere feit, het document is immers nog nooit in Zandvoort vertoond.

Eén van de exposities die rond deze viering te zien is, is op het Gasthuisplein voor het Zandvoorts Museum met als onderdeel de kwitantie van de aankoop die daar is tentoongesteld. Ook uitleg over het verhaal achter Paulus Loot en zijn interesse voor Zandvoort wordt op een creatieve manier uitgelicht.

Cookieinstellingen