112

Gezamenlijke post handhaving en politie raadhuis Heemstede, ook relevant voor Zandvoort

Dinsdag 10 januari namen politie en handhaving officieel hun gezamenlijke post in gebruik in het raadhuis van Heemstede. De handhavers (Boa’s) hadden al een post in het raadhuis. Door deze plek voortaan te delen met de wijkagenten is er een intensievere samenwerking tussen handhaving en politie, ook binnen de regio (Bloemendaal en Zandvoort)  De digitale politiepost op Plein 1 Heemstede blijft bestaan.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (enkele tekstfragmenten citaten) Zie en beluister ook openingsfilmpje!

Algemene veiligheid wordt bevorderd.

De nieuwe post op het raadhuis komt de algemene veiligheid van de gemeente ten goede.
Met deze intensievere samenwerking gaat een wens van burgemeester Nienhuis in vervulling. De politie heeft nu een plek om online de dagelijkse teambriefing te volgen en andere werkzaamheden uit te voeren. Daarvoor hoeven ze niet meer op en neer naar Zandvoort, wat eerder het geval was. Handhaving en medewerkers van OOV (openbare orde en veiligheid) sluiten aan bij een deel van de teambriefing met de politie. Daardoor zijn ze over en weer nog sneller op de hoogte van wat speelt.

Samen In het gemeentehuis kunnen werken maakt gewoon automatisch, dat je elkaar beter kent én weet te vinden. Het voelt ongetwijfeld snel normaal en prettig, dat de politie en boa’s in het gemeentehuis rondlopen. Handhaving en gemeentebestuur onderhouden op deze manier ‘korte lijntjes’, zeker ook van belang voor de burgemeester die immers verantwoordelijk is voor de openbare orde en veiligheid in de gemeente. Er bestaat nu een nog hechtere basis voor samenwerking tussen handhaving van Heemstede en Bloemendaal.

Samenwerking politie regio

Korte lijntjes zijn bijzonder van belang waar het gaat om efficiënte onderlinge samenwerking van de politie in de regio. De politie van Heemstede, Bloemendaal en ook Zandvoort werken al veel samen. Politieambtenaren uit de regio zijn uiteraard van harte welkom op de nieuwe Heemsteedse politie/boa-post, om wederzijdse informatie te delen, administratieve handelingen te verrichten, of om zo maar even bij te praten over van alles, onder het genot van een kop koffie.

Inwoners ook van harte welkom

Deze nieuwe post is natuurlijk ook bedoeld voor inwoners die contact willen met de Politie (wijkagent) of Boa’s. U kunt er zo even binnenlopen. Wanneer de deur van de post vanwege bezoek of overleg even gesloten is, klop gerust even aan en u wordt verder geholpen. Hieronder een link naar het Actieplan  Integrale Veiligheid.

 

Cookieinstellingen